Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa hranesti coralul – CumFacSa.ro

Cum sa hranesti coralul

Unelte articol

Coralul este un organism marin care este alcatuit din mai multi polipi, care asigura hrana coralului. Acestit ase hranesc cu alge, care sunt produse de lumina soarelui. Totusi, daca un coral este tinut intr-un acvariu, atunci acesta va trebui sa primeasca hrana care i se cuvine. De aceea este foarte important de stiut cum sa procedezi daca vrei sa hranesti un coral.

Pasi

 1. 1

  Determina tipul de coral pe care vrei sa il cumperi pentru acvariul tau de acasa. Exista mai multe tipuri de coral, iar in functie de specie, acestia au nevoie fie de mai multa fie de mai putina lumina.

 2. 2

  Instaleaza instalatia de iluminat in acvariu, pentru a permite formarea algelor si pentru a produce mai multe limina pentru coralul hermatypic si mai putina lumina pentru coralul ahermatypic.

 3. 3

  Cumpara hrama pentru coral de la un pet-shop, de preferat o hrana care sa contina calciu, strontiu, fier si magneziu.

 4. 4

  Documenteaza-te despre speciile de coral pe care le ai in acvariu pentru a-ti da seama despre felurile de mancare pe care trebuie sa le dai.

 5. 5

  Hraneste coralul atunci cand lumina din camera este slaba, iar lumina din acvariu este stinsa. Atunci polipii sunt deschisi si pot sa hraneasca coralul.

 6. 6

  Porneste lumina din acvariu la 10-15 minute, daca tu crezi ca este mancare in exces in acvariu.

 7. 7

  Repeta acest proces de hranire odata la fiecare 2-3 zile.

Previous postCum sa gatesti mancare pentru pisici Next postCum sa hranesti o veverita

Related Posts

Un comentariu

 1. cms aquatics
  Iun 09, 2013

  … in primul rand lumina este foarte importanta ..
  la noi in tara majoritatea coralilor gasiti prin acvariile incepatorilor care chiar cauta pe goolge „cum hranesc un coral” sunt cei care traiesc in simbioza cu zooxenthelae.
  deci lumina adecvata nu doar ca putere ci si ca intensitate, culoare si durata
  2. aditii de zoo si fito plancton
  3. sare de calitate care sa aiba suficiente micro/macroelemente si minerale
  4. pentru acvariile cu multi corali se recomanda testarea apei destul de des (pana se stabilizeaza acvariu) ca sa determini ce anume trebuie sa adaugi (iod, strontium, ca, mg, sa modifici kh sau ph, etc)
  5. suna un profesionist 🙂
  6. bucura-te de reciful tau propriu si personal!

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close