Cum sa ai grija de bovine

Unelte articol

Indiferent ce fel de vaci ai la casa ta, pasii pe care trebuie sa ii urmaresti pentru a avea grija de aceste animale sunt in mare parte aceiasi. Citesti in continuare pentru a afla cum poti sa ai grija de o turma de vaci.

Pasi

 1. 1

  Ofera-le cat mai multa hrana sau du-le pe o pasune. Acest lucru este cel mai important de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba sa ai grija de vite. Desi in mare parte vacile mananca iarba sau fan, va trebui sa le mai hranesti cu cereale, precum orz, ovaz, porumb sau grau pentru a le oferi toti nutrientii de care au nevoie aceste animale.

 2. 2

  Ofera-le animalelor cat mai multa apa. Si acest lucru este foarte important, deoarece si apa, alaturi de mancare, constituie cele mai importante lucruri din viata unui animal.

 3. 3

  Mentine vacile cat mai sanatoase si ferite de boli si infectii. De aceea va trebui sa le vaccinezi in mod constant.

 4. 4

  Verifica-ti animalele in mod regulat, pentru a te asigura ca acestea nu sunt bolnave sa ranite. Recomandat ar fi sa iti verifici animalele de fiecare data cand le hranesti, pentru a fi sigur ca acestea sunt intr-o stare perfecta de sanatate.

 5. 5

  Mentine in conditii cat mai bune mediul in care traiesc vitele. Astfel, va trebui sa te asiguri ca animalele sunt in siguranta atunci cand stau in hambar. De asemenea, va trebui sa te asiguri ca gardurile care imprejmuiesc turma de vaci sunt in picioare si nu pot oferi animalelor rute de scapare.

Previous postCum sa adaugi gaini noi in cotet alaturi de celelalte pasari mai vechi Next postCum sa ai grija de cainii care sunt inhamati la sanie

Related Posts

Posteaza un comentariu


close