Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa ai grija de pauni – CumFacSa.ro

Cum sa ai grija de pauni

Unelte articol

Aceste pasari sunt foarte spectaculoase si sunt potrivite pentru zonele rurale si pentru ferme. Invata cum sa ai grija de aceste pasari daca iti propui sa tii cateva la casa ta.

Pasi

 1. 1

  Tine puii intr-un loc cad mai calduros, ferit de variatii de temperatura si ferit de curent.

 2. 2

  Va trebui sa fii pregatit sau sa ai la indemana un cotet in care sa iti tii aceste pasari. Acest lucru este necesar, daca vrei sa iti tii animalele pe langa casa si sa le impiedici sa zboare. Cotetul ar trebui sa fie inalt de cel putin 2.5 metri, pentru a le permite paunilor sa zboare prin cotet sau sa isi desfaca penele.

 3. 3

  Asigura-le in cotet un loc in care sa se poata adaposti si in care sa poata dormi.

 4. 4

  Nu lasa paunii sa umble liberi prin curte sau pe langa casa ta.

 5. 5

  Niciodata sa nu tii prea multi pauni intr-un singur loc. Acest lucru nu numai ca ii va face sa duca o viata cat mai mizerabila si mai trista, dar pot sa se si imbolnaveasca din cauza bacteriilor care se pot aduna. Ar trebui sa poti asigura aproximativ 7 metri patrati pentru fiecare pasare pe care vrei sa o tii in cusca.

 6. 6

  Furnizeaza mancare si apa pentru pauni. Poti sa folosesti vase pe care sa le atarni prin cusca. astfel, pasarile se pot hrani mult mai usor.

 7. 7

  Tine vasul cu apa ridicat si protejat in asa maniera incat apa sa nu se poata murdari sau contamina.

 8. 8

  Ofera-le pasarilor din cand in cand diverse gustari pentru a le asigura necesarul de vitamine si suplimente. Hraneste-le cu fructe, paine, cereale, sau chiar mancare de caine sau de pisica.

 9. 9

  Ai grija ca gardurile sa poata proteja pasarile de eventualii pradatori precum vupi sau ratoni. Asigura-te ca gardurile nu sunt gaurite si ca nu permit altor animale din exterior sa intre inauntru.

 10. 10

  Nu iti provoca si nici nu speria pasarile. Aceste pasari au obiceiul sa sara foarte mult, fiind foarte sperioase, asa ca risti sa le faci sa se raneasca singure daca le provoci asa.

Previous postCum sa ai grija de cainii care sunt inhamati la sanie Next postCum sa ai grija de puii de capra

Related Posts

Posteaza un comentariu


close