Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa ajuti animalele ranite – CumFacSa.ro

Cum sa ajuti animalele ranite

Unelte articol

Daca vrei sa te implici in ajutarea animalelor din zona ta, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ingrijesti animalele ranite. Acestea nu se pot descurca singure in special in orase, de aceea au nevoie de asistenta ta. Desi e periculos sa te ocupi de ingrijirea animalelor ranite, noi iti putem arata cum sa faci acest lucru.

Pasi

 1. 1

  Vei avea nevoie de o trusa de prim ajutor. In principiu e bine ca in aceasta sa se gaseasca cel putin un prosop, foarfeca, bandaje, bureti, un ac, un pix, un carnetel, o cutie, vopsea si manusi.

 2. 2

  Daca gasesti un animal zgariat – pune-ti manusile, foloseste dezinfectant pe rana si curata zona afectata de sange si mizerie.

 3. 3

  Daca gasesti un animal cu pielea rupta – pune-ti manusile, curata zona de sange si mizerie sau opreste sangerarea in cazul in care rana e inca proaspata. Daca e un animal mai mare sau cu blana, va trebui sa il bandajezi.

 4. 4

  Daca gasesti un animal cu o laba sau coada strivita – pune-ti manusile. Daca e vorba de o pasare sau un rozator, pune-i prosopul peste ochi ca sa nu vada ce faci. Astfel, animalul va fi mai relaxat si riscul de a fi muscat este mai mic. Foloseste foarfecul pentru a amputa membrul daca e complet strivit pentru a nu se infecta. Foloseste buretele cu dezinfectant pentru a curata rana.

 5. 5

  Daca ai un animal care trebuie hranit pana cand isi revine, foloseste cutia pentru a prinde viermi sau insecte cu care il poti hrani (daca aceasta este hrana obisnuita a animalului).

 6. 6

  ATENTIE! Nu te apropia de animalele care sunt violente si agresive! Retine ca animalele ranite au tendinta de a ataca oamenii, neputandu-si da seama daca vrei sa le ajuti sau nu. Nu pune niciodata mana pe sange fara manusi deoarece te poti infecta. Daca gasesti un animal ranit mai mare decat o pisica de casa, du-l la veterinar.

 7. 7

  Daca rana e prea complicata pentru a putea ajuta animalul, du-l la veterinar.

Previous postCum sa ajuti animalele care sunt maltratate Next postCum sa ajuti animalele sa traiasca mai mult

Related Posts

Posteaza un comentariu


close