Cum sa alegi un papagal

Unelte articol

Exista foarte multe specii de papagali, fiecare cu trasaturile ei specifice. Astfel, daca vrei sa achizitionezi un papagal, trebuie sa te hotarasti dinainte ce fel de pasare vrei, diversitatea putand fi chiar confuza. Noi iti aratam ce trebuie sa stii inainte de a face alegerea.

Pasi

 1. 1

  Gandeste-te cat timp poti oferi papagalului zilnic. Papagalii mai mari sunt fiinte mai sociabile, mult mai dezvoltate, carora trebuie sa le acorzi mult timp in fiecare zi. In schimb, daca nu ai programul atat de liber, iti poti cumpara pasari mai mici, iar daca nu ai timp deloc atunci papagalul nu e pasarea potrivita pentru tine. Poti sa alegi alte specii de pasari, care nu necesita atata ingrijire si timp. Gandeste-te si ce alte animale de casa ai si la compatibilitatea dintre acestea, precum si cat timp ai sa te ocupi de fiecare.

 2. 2

  Ia in considerare marimea papagalului. Papagalii mai mari traiesc mult mai mult, unii putand sa supravietuiasca si 100 de ani – motiv pentru care sunt si mai scumpi de achizitionat. Papagalii mai mici sunt alegeri mult mai bune pentru incepatori, iar papagalii mari sunt potriviti pentru persoane cu experienta in cresterea acestor animale. Daca traiesti intr-un apartament trebuie sa iei in considerare si zgomotul pe care il fac anumite specii de papagali.

 3. 3

  Daca esti incepator, nu e o idee buna sa alegi un papagal complex, precum cei Amazonieni. Exista specii mai mici de care te poti ocupa, specii care nu necesita atat de mult timp si atentie, iar costurile de intretinere sunt mai mici. Daca esti interesat de pasari pur si simplu si nu vrei sa faci o investitite in acest sens, exista pasari care au nevoie de un camin – pasari care au fost salvate de iubitorii de animale si se gasesc in adaposturi pentru animale. Mergi la un magazin de animale si interactioneaza cu speciile diferite pentru a vedea care ti se pare mai potivit pentru tine.

 4. 4

  Papagalii sunt animale de casa scumpe, in special cei mai mari, si pot deveni foarte costisitori de intretinut. Pasarile trebuie duse la veterinar periodic, uneori e necesar sa faci analize de sange, iar colivia papagalului trebuie sa fie considerabil mai mare daca ai o pasare mare. Gandeste-te dinainte de ce buget dispui.

Previous postCum sa dai o pastila pisicii tale Next postCum sa amenajezi o cutie pentru pisici

Related Posts

Posteaza un comentariu


close