Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa atragi pasari in curte – CumFacSa.ro

Cum sa atragi pasari in curte

Unelte articol

Daca vrei sa iti transformi curtea intr-o oaza plina de viata, poti sa atragi cat mai multe pasari in aceasta zona. Nici nu iti dai seama uneori cat de mult pot inveseli pasarile o anumita zona, in special daca e curtea casei tale.

Pasi

 1. 1

  Una dintre metodele cele mai facile este sa cumperi seminte pentru pasari pe care sa le oferi, dar poti planta si copaci sau tufisuri pentru a le atrage. Foloseste plante locale, nu cele exotice, axandu-te pe plante care au fructe sau nectar.

 2. 2

  Ofera pasarilor adapost – in functie de zona in care stai te poti interesa ce fel de pasari traiesc acolo si cum isi fac ele cuib. Poti face un cuib din cutii, cu gauri, in diferite forme pentru a atrage diferite pasari. Trebuie sa fie construite de asa natura pentru a preveni aparitia pradatorilor naturali ai pasarilor. Poti sa le pui la dispozitie materiale pentru cuibarit precum ata, par sau alte fibre.

 3. 3

  Poti sa le nisip sau coji de oua strivite pentru ca pasarile nu au dinti cu care sa mestece mancarea, si atunci inghit pietricele sau nisip pentru a putea digera. Asigura-te ca e vorba de coji de oua fierte pentru ca altfel le-ai putea oferi boli precum salmonella.

 4. 4

  Fa o zona cu apa curgtoare in curte. Acestea pot fi cumparate de la magazinele mari de materiale de constructii, sau poti crea propria ta fantana arteziana. Daca nu ai timp sau resurse sa faci acest lucru, poti folosi un recipient suspendat cu o gara din care sa picure intr-un alt vas. Asigura-te ca apa nu e mai adanca de 2-3 centimetri.

 5. 5

  Foloseste-te de plantele locale pentru a atrage pasari. Poti sa cauti informatii la biblioteca sau pe internet si poti planta aceste specii la tine in curte. Vor atrage pasari si fluturi, si sunt usor de intretinut deoarece se muleaza pe clima locala.

Previous postCum sa amenajezi o cutie pentru pisici Next postCum sa conservi insecte

Related Posts

Posteaza un comentariu


close