Cum sa dresezi un porumbel calator

Unelte articol

Noi iti aratam cum sa iti dresezi porumbelul sa duca mesaje in alta zona si sa stie sa se intoarca inapoi, daca ti-ai dorit intotdeauna sa ai un porumbel calator.

Pasi

 1. 1

  Asigura-te ca ti-ai cumparat o specie de porumbei calatori – alte specii nu stiu sa se intoarca din calatorii lungi si nu vor reveni acasa.

 2. 2

  Cumpara o colivie speciala pentru porumbei calatori in care sa poata intra si care sa il protejeze de pradatorii naturali. Asigura-te ca deschiderea este larga si pot zbura inauntru. Trebuie sa poti sa inchizi colivia pentru siguranta porumbeilor.

 3. 3

  Tine porumbelul in colivia sa speciala fara sa-l lasi sa iasa cam o luna. Da-i mancare sanatoasa cel putin de 2 ori pe zi – odata dimineata si inainte de culcare, insa ai grija sa nu-i dai prea mult de mancare si sa-l ingrasi.

 4. 4

  Dupa o luna scoate porumbelul afara si lasa-l sa zboare putin. Fa acest lucru cel putin o data pe zi, pana cand incepe sa plece cateva ore si se intoarce singur.

 5. 5

  Daca nu ai un porumbel calator – si ai alta specie, poti sa ii lasi sa zboare si se vor intoarce, insa nu ii confunda cu porumbeii calatori. Acestia nu pot fi dresati sa duca mesaje.

 6. 6

  Dupa aproximativ doua saptamani pasarile vor sti foarte bine cartierul si zona inconjuratoare. Poti sa te obisnuiesti sa duci pasarea intr-o locatie specifica la distanta de aproximativ 2 kilometri. Mergi catre toate punctele cardinale pentru a te asigura ca stiu sa se intoarca din toate punctele. Fa acest lucru de cateva ori si de fiecare data du-i putin mai departe. Porumbeii calatori stiu sa se intoarca si de la 70-80 kilometri distanta.

 7. 7

  Daca lasi porumbelul sa zboare prea repede nu se va mai intoarce! Alege momentul in care pasarea e pregatita pentru ce trebuie sa faca.

Previous postCum sa dresezi porumbeii sa stea afara din cusca Next postCum sa elimini urmele de lacrimi la pisici si caini

Related Posts

Un comentariu

 1. Cobra Puia
  Feb 10, 2014

  am si eu sase porumbei calatori si nu stiu cum trebuie s-a fac in asa fel sa ii dresez ; sa stea pe mana s-a trimita un mesaj si s-a vina la mine cand ii strig puteti voi sa imi dati cateva indicati pe pagina mea de facebook Cobra Puia?

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close