Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa folosesti un incubator pentru a cloci oua – CumFacSa.ro

Cum sa folosesti un incubator pentru a cloci oua

Unelte articol

Poti sa clocesti oua chiar daca nu ai la dispozitie o closca. Folosind un incubator, poti face acest lucru chiar in casa la tine. Pentru a face acest lucru va trebui sa stii cum sa folosesti corect incubatorul.

Pasi

 1. 1

  Gaseste un incubator potrivit pentru ouale pe care vrei sa le clocesti.

 2. 2

  Plaseaza incubatorul intr-o zona care are mici sau chiar deloc fluctuatii de temperatura.

 3. 3

  Inereaza stecherul incubatorului in priza.

 4. 4

  Adauga apa calduta in cratita pentru umiditate a incubatorului.

 5. 5

  Calibreaza temperatura incubatorului. Aceasta ar trebui sa fie de aproximativ 39 de grade celsius. Aceasta temperatura este foarte importanta, deoarece o temperatura mai scazuta ar putea sa omoare embrionul oualor.

 6. 6

  Pentru a reusi sa clocesti ouale, va trebui sa te interesezi sa achizitionezi oua fertile.

 7. 7

  Inainte de a introduce ouale in incubator, lasa-le in camera pana ajung la temperatura camerei. Astfel, fluctuatia de temperatura la care sunt supuse va fi mai scazuta.

 8. 8

  Folosind un creion, marcheaza fiecare parte a oului.

 9. 9

  Plaseaza cu atentie ouale in incubator. Asigura-te ca acestea sunt asezate pe o parte.

 10. 10

  Tine minte sau noteaza fiecare zi in care ai adaugat alte oua, pentru a sti cand este momentul sa iasa puii. De exemplu, pentru ouale de gaina, perioada de incubare dureaza 21 de zile, in timp ce la oul de rata, perioada de incubare este de 28 de zile.

 11. 11

  Roteste ouale in fiecare zi.

 12. 12

  Ajusteaza nivelul umiditatii din incubator. Acesta ar trebui sa fie undeva intre 50-55 procente pe perioada incubatiei, iar in ultimele 3 zile ar trebui sa aiba valoarea de 65%. Ar trebui sa pui apa in acel spatiu pentru umiditate in mod constant, pentru ca nivelul umiditatii din incubator sa ramana acelasi pe toata perioada incubatiei.

 13. 13

  Asigura-te ca incubatorul are o ventilatie potrivita.

 14. 14

  Dupa 7-10 zile, vizualizeaza la lumina becului sau a lumanarii fiecare ou, pentru a vedea dezvoltarea fiecarui embrion in parte. Poti sa arunci ouale care dau semne vizibile ca nu au embrionul dezvoltat.

 15. 15

  Cu 3 zile inainte de eclozarea oualor, evita sa le intorci.

 16. 16

  Odata ce puii au inceput sa iasa din ou, poti sa ii mai lasi in incubator inca 1, cel mult doua zile, dar va trebui sa cobori temperatura la 35 grade Celsius.

Previous postCum sa fii un iubitor de pasari Next postCum sa formezi o legatura cu pisica ta

Related Posts

Posteaza un comentariu


close