Cum sa identifici o tarantula

Unelte articol

Deoarece au devenit animale de casa tot mai comune tarantulele prezinta mult interes pentru societatea de astazi. Fiind cea mai mare specie de paianjeni si avand un exterior infricosator, tarantulele au devenit foarte populare in lumea excentricilor. Noi iti aratam cum sa le recunosti.

Pasi

 1. 1

  Aceasta specie de paianjeni se deosebeste de celelalte prin marimea neaobisnuita si prin faptul ca aproape intreg corpul este acoperit de peri. Desi traieste in zone mai exotice, pe continentul american, aceste animale au devenit foarte cunoscute pe continentul european deoarece sunt neobisnuite.

 2. 2

  Majoritatea speciilor sunt maro sau negre, insa exista si exceptii cu un colorit aparte. Acestea pot creste pana la 7-8 centimetri lungimea corpului si 10-13 centimetri lungimea picioarelor. Abdomenul paianjenului este oval, iar capul si toracele sunt legate de o „talie” ingusta.

 3. 3

  Capul acestora este usor de recunoscut deoarece are doua seturi de ochi pozitionati in zona fruntii. In partea din fata a capului au doi colti indreptati inspre interior precum si doua membre care seamana cu picioarele in zona gurii.

 4. 4

  Spre deosebire de toate celelalte specii de paianjeni coltii tarantulei se misca in sus si in jos, in timp ce la alti paianjeni acestia se misca orizontal. Cele patru perechi de picioare sunt legate de torace.

 5. 5

  Habitatul natural al acestor insecte e reprezentat de zona inferioara a rocilor sub care isi fac adapost sau sub radacinile copacilor.

 6. 6

  Muscatura tarantulelor nu este periculoasa in mod special pentru oameni, insa e indicat sa speli zona bine si sa folosesti o crema antiseptica pentru a evita iritatii sau alte complicatii.

Previous postCum sa hranesti un papagal Next postCum sa identifici regina dintr-un stup de albine

Related Posts

Posteaza un comentariu


close