Cum sa te apropii de un cal nervos

Unelte articol

Un cal se poate enerva din foarte multe motive. Indiferent de motivul pentru care calul este nervos, va trebui sa ai foarte mare grija daca vrei sa incerci sa il abordezi.

Pasi

 1. 1

  Apropie-te de cal intr-o maniera cat mai increzatoare. Ai grija sa nu pari amenintator. Daca animalul este afara si este legat, atunci apropie-te de cal dintr-o parte, in asa maniera incat acesta sa te poata vedea. Atunci cand intri in grajd, lasa-l sa te vada inainte sa te apropii de el.

 2. 2

  Vorbeste cu calul intr-o maniera cat mai calma si cat mai linistitoare. Ultimul lucru de care are nevoie un cal nervos este sa creada ca cineva de langa el il ameninta si il intimideaza. Caii nu inteleg cuvintele, dar isi dau foarte seama dupa tonul unei voci daca o persoana este calma sau nu.

 3. 3

  Lasa calul sa adulmece mana ta pana sa pui mana pe el sa il mangai. Nu il atinge decat dupa ce il vezi ca da semne ca s-a relaxat. Daca animalul face cativa pasi in spate, atunci va trebui sa mai astepti putin pana se mai linisteste.

 4. 4

  Daca ajungi sa il mangai si sa pui mana pe el, fa-o cat mai usor i vorbeste cu el intr-o maniera cat mai calma. Intai atinge-l pe gat sau pe umar.

 5. 5

  Odata ce ai reusit sa calmezi calul, poti sa incerci sa faci lucrurile pe care le aveai in plan. Daca in tot acest timp calul devine din nou nervos, repeta pasii anteriori pentru a-l calma la loc.

Previous postCum sa te alimentezi pentru a cobori tensiunea arteriala Next postCum sa te bucuri de o seara a jocurilor in familie

Related Posts

Posteaza un comentariu


close