Cum sa tii un sarpe

Unelte articol

Serpii sunt creaturi uimitoare, dar pentru o persoana neexperimentata, poate sa fie un lucru destul de infricosator atunci cand vine vorba sa il tina in brate. Iata cum trebuie sa procedezi corect.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput vei avea nevoie de ajutor, chiar daca sarpele este sau nu mare. Daca sarpele are cel putin 2 metri, atunci vei avea nevoie de cal putin o persoana sa stea langa tine, altfel risti sa fii asfixiat de sarpe.

 2. 2

  Spala-te pe maini inainte sa pui mana pe sarpe.

 3. 3

  Anunta-ti prezenta. Ultimul lucru pe care ai vrea sa il faci este sa iei sarpele prin surprindere. De aceea trebuie sa eviti sa faci miscari bruste cand esti in prezenta sarpelui.

 4. 4

  Apuca sarpele cu o mana de sub gat, iar cu cealalta mana din zona cozii sarpelui. Ridica sarpele cat mai usor, fara miscari bruste. Daca este un sarpe constrictor, atunci acesta se va incolaci in jurul antebratului tau. Nu te speria, lasa-l sa se incolaceasca. Ai totusi grija sa nu se incolaceasca in jurul ambelor maini.

 5. 5

  Nu il tine prea mult in brate sau in aer. Serpii nu sunt animale sociabile si pot sa se enerveze usor.

 6. 6

  Coboara mainile incet, pentru a-i da drumul inapoi in cusca sau in acvariu. Lasa-l sa se dea singur jos de pe mainile tale.

 7. 7

  Spala-te din nou pe maini dupa ce ai umblat cu sarpele. Reptilele pot sa fie purtatoare de germeni si de microbi, de aceea este recomandat sa te speli pe maini dupa ce ai umblat cu un sarpe sau dupa ce ai pus mana pe unul.

Previous postCum sa traiesti daca ai alergie la lapte Next postCum sa testezi nivelul de pH din acvariu

Related Posts

Posteaza un comentariu


close