Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa aduci un catel nou langa pisica ta – CumFacSa.ro

Cum sa aduci un catel nou langa pisica ta

Unelte articol

Daca esti stapanul unei pisici si vrei sa aduci un catel nou, s-ar putea sa fie o experienta dificila pentru ambele animale. Cu toate acestea, noi iti putem arata cum sa procedezi pentru a nu intampina probleme.

Pasi

 1. 1

  Fa-i cainelui turul casei. Inchide pisica intr-o camera sau debara si du cainele prin toata casa in lesa. Lasa-l sa miroase casa si sa investigheze cat doreste atata timp cat nu devine foarte agitat.

 2. 2

  Adu catelul in fata pisicii intr-o cutie si lasa pisica sa cerceteze teritoriul si cainele cat de mult doreste. Fa acest lucru cateva minute de doua ori pe zi timp de cateva zile pana cand pisica nu mai arata semne de teama. Incearca sa distragi catelul cu mangaieri si afectiune si recompenseaza-l daca e cuminte.

 3. 3

  Alege o camera pentru catel. Toti cateii au nevoie de o camera in care sa se simta in siguranta. Alege o camera mica, care are podele dure. Ofera-i cainelui jucarii, apa, un culcus si mancare. Ofera-le animalelor grija separata in primele zile.

 4. 4

  Lasa pisica sa investigheze mirosul nou din casa dupa ce ai adus cainele pentru prima data.

 5. 5

  Dupa ce s-au vazut de cateva ori in conditiile de mai sus, incearca sa aduci animalele impreuna in lesa. Acest lucru e optim de facut dupa ce catelusul e obosit de la joaca. Alege o acmera din care pisica poate sa iasa repede daca se sperie. In timp ce tii lesa, tine catelul ocupat cu ordine, mangarieri si recompenseaza-l daca e cuminte. Lasa pisica sa se apropie de caine cand doreste. Incepe cu intalniri scurte de acest gen si daca lucrurile merg bine, mareste durata de timp cat ii lasi impreuna. Daca e posibil, roaga un membru al familiei sa stea langa pisica pentru a o incuraja in timp ce tu tii cainele in lesa.

 6. 6

  Odata ce au inceput sa interactioneze fara frica sau agresiune, poti incerca sa-i lasi impreuna fara lesa. Incepe cu intalniri scurte, dupa care poti sa maresti perioada de timp cat ii lasi impreuna, asigurandu-te ca le oferi amandurora atentie si afectiune in egala masura.

 7. 7

  Odata ce animalele s-au obisnuit impreuna, poti sa le lasi tot timpul sa interactioneze. Ofera animalelor posibilitatea de a sta singure – fie ca instalezi o usa pentru caine sau pentru pisica sau oferi pisicii acces la un raft inalt.

Previous postCum sa adopti un animal de pe strada Next postCum sa afli care este animalul tau preferat

Related Posts

Posteaza un comentariu


close