Cum sa alegi un caine de la adapostul de animale

Unelte articol

In adaposturile de animale se gasesc multi caini care pot avea diverse probleme, deoarece majoritatea au fost abandonati sau nu au avut o casa niciodata. Pentru a alege un caine potrivit, urmeaza pasii de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Mergi la adapostul de la care vrei sa adopti cainele. Uita-te la toti cainii si vezi daca acestia latra sau maraie la tine cand te apropii de ei.

 2. 2

  Daca sunt mai multi caini care iti plac, intreaba daca ii poti lua pe rand in locul de joaca. Majoritatea adaposturilor iti vor permite sa iei cainele la plimbare, chiar si in weekend, pentru cateva ore.

 3. 3

  Dupa ce ai petrecut putin timp cu animalul, uita-te dupa posibile probleme de sanatate. Orice noduli, schiopatare, mancarimi si alte anormalitati trebuie sesizate.

 4. 4

  Gandeste-te daca acest caine este ce-ti doresti si daca tu poti sa il ingrijesti si sa ai grija de el intru totul. Ai nevoie de un caine cuminte si bland, care este potrivit si pentru copii? Gandeste-te si cat de multa atentie are nevoie cainele pe care il vrei si cat de mult timp poti petrece cu el zilnic.

 5. 5

  Odata ce ti-ai gasit cainele potrivit, asigura-te ca ai toate proviziile necesare inainte de a-l aduce acasa – perie, mancare, un pat pentru caine, boluri pentru apa si mancare, zgarda.

 6. 6

  Adpota cainele si adu-l acasa. Ocupa-te de sterilizarea si castrarea acestuia deoarece nu vrei ca animalul tau sa cauzeze nasterea mai multor catei care nu vor avea un camin.

 7. 7

  Incepe sa dresezi cainele cat de curand posibil, pentru a-l invata cu noul sau mediu si pentru a stabili o relatie intre voi.

Previous postCum sa alegi rasa potrivita de caine Next postCum sa alegi un caine pentru copii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close