Cum sa iti inveti cainele sa nu ii mai fie frica de aspirator

Unelte articol

Majoritatea animalelor de casa au o frica nejustificata fata de aspirator, din cauza ca sunt mari, din cauza formei pe care o au si mai ales din cauza faptului ca fac mult zgomot.

Pasi

 1. 1

  Opreste aspiratorul si pune-l intr-un loc din care animalul poate sa il observe cu mare usurinta.

 2. 2

  Muta apoi aspiratorul langa locul unde sta cainele tau si lasa-l sa inspecteze si sa miroase aspiratorul.

 3. 3

  Asteapta cateva minute, pana cand cainele se obisnuieste cu aspiratorul. Poti apoi sa dai drumul la aspirator, la nivelul cel mai slab. Atunci cainele va fugi de aspirator, dar va privi de la distanta.

 4. 4

  Incearca apoi sa dai putin cu aspiratorul usor prin camera. Ai grija totusi sa nu faci miscari bruste si nici sa nu te apropii prea tare de animal. Dupa cateva minute, daca acesta este curajos, ar putea sa plece din locul unde se ascunde si sa inspecteze aspiratorul.

 5. 5

  Daca animalul inca nu este curajos sa vina langa aspirator, atunci ii va lua cateva zile pana cand sa sa obisnuiasca cu acesta. Ideea este ca trebuie sa il iei usor si sa il inveti sa se obisnuiasca in mai multi pasi – intai cand aspiratorul este oprit, apoi cand acesta este pornit. Vei vedea ca intr-un final animalul se va obisnui de tot cu aspiratorul si nu va mai fugi de acesta atunci cand vrei sa dai cu el prin casa.

Previous postCum sa iti inveti cainele sa iti spuna cand vrea afara Next postCum sa iti inveti cainele sa nu iti mai fuga din casa

Related Posts

Posteaza un comentariu


close