Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa iti mentii atat cainele cat si pisica la o greutate normala – CumFacSa.ro

Cum sa iti mentii atat cainele cat si pisica la o greutate normala

Unelte articol

In acest articol gasesti sfaturi despre cum poti sa iti mentii animalele sanatoase, hranindu-le cu mancare cat mai sanatoasa.

Pasi

 1. 1

  Trebuie sa intelegi ca fiecare animal are propriile sale nevoie in ceea ce priveste alimentatia. Poti sa consulti un medic veterinar pentru a afla cat mai multe despre alimentatia animalelor, in functie de varsta, marime, greutate si rasa.

 2. 2

  Trebuie sa intelegi ca animalele, spre deosebire de oameni, nu se plictisesc de mancarea lor.

 3. 3

  Documenteaza-te pe internet si afla greutatea normala, in functie de varsta, pe care ar trebui sa o aiba animalul tau.

 4. 4

  Cantareste-ti animalele intr-un mod regulat. Animalele mici ar trebui sa fie cantarite odata pe zi, iar animalele mai mari odata pe saptamana.

 5. 5

  Scoate-ti animalul la o plimbare zilnica, care sa dureze intre 30 si 60 de minute.

 6. 6

  Principalul motiv pentru care animalele ajung sa aiba o greutate mai mare decat cea normala este din cauza ca animalele primesc de la stapanii lor mancare intre mesele lor principale. De aceea, este foarte important sa hranesti animalele cu cantitatea recomandata de hrana, si sa rezisti tentatiei de a le oferi de mancare de fiecare data cand acestea cersesc de la tine.

 7. 7

  Daca hranesti animalul de doua sau de mai multe ori pe zi, atunci imparte cantitatea respectiva de hrana, daca doresti sa o hranesti si intre mese. Important este sa ii dai zilnic aceeasi cantitate de hrana, fie dac animalul mananca de doua, trei sau de mai multe ori intr-o zi.

 8. 8

  Daca animalul tau deja are o greutate mai mare decat normala, atunci mergi cu acesta la medicul veterinar pentru a stabili cauza. Poate sa aiba o greutate mai mare din cauza ca este bolnav (diabet de exemplu).

 9. 9

  Doar dupa ce obtii aprobarea de la medicul veterinar, poti sa ii oferi animalului tau o cantitate mai mica de hrana decat cea normala.

 10. 10

  Daca reduci cantitatea de hrana pe care o primeste animalul, ai grija si nu redu cantitatea de apa pe care o primeste animalul tau, pentru a-l mentine cat mai hid

Previous postCum sa iti mentii animalul de casa cat mai sanatos Next postCum sa iti mentii pisica calma in timpul unui spectacol de artificii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close