Cum sa obtii raspunsul „da” sau „nu” de la cainele tau

Unelte articol

In acest articol poti sa afli cum sa te mai distrezi alaturi de cainele tau.

Pasi

 1. 1

  Invata-ti cainele cum sa dea mana cu tine daca nu stie deja sa faca acest truc. Pentru a reusi acest lucru, pune-ti cate o gustare in fiecare mana de-a ta. Astfel, cainele tau se va vedea obligat sa aleaga o anumita mana.

 2. 2

  Eticheteaza-ti fiecare mana cu „da” sau „nu”.

 3. 3

  Pentru a-l invata sa aleaga o anumita mana, va trebui sa ii dai pe rand mana dreapta, apoi mana stanga.

 4. 4

  De exemplu, sa presupunem sa mana dreapta este etichetata cu „da”. Atunci, cand ii intinzi mana dreapta cu gustarea in palma, repeta-i cainelui tau cuvantul „da”. Repeta de mai multe ori acest lucru in ziua respectiva.

 5. 5

  Ziua urmatoare, intinde-i mana stanga, care va fi etichetata cu „nu”. De fiecare data cand ii intinzi mana cainelui tau, spune cuvantul „nu”. Repeta de cel putin 10 ori acest lucru in ziua respectiva.

 6. 6

  Pe masura ce trece timpul, cainele tau ar trebui sa faca distinctia dintre „da” si „nu”. De aceea, data viitoare cand iti tii ambele maini in fata cainelui si tu ii spui cuvantul „da”, acesta ar trebui sa iti manance din palma dreapta.

 7. 7

  Daca animalul inca nu a inteles acest truc, atunci va trebui sa repeti de mai mult ori pasii 4 si 5. Tine minte – ai nevoie de foarte multa rabdare daca vrei sa iti inveti cainele un anumit truc, fie ca acesta este simplu sau greu.

Previous postCum sa mergi la plimbare cu barca cu cainele tau Next postCum sa opresti un caine sa manance prea repede

Related Posts

Posteaza un comentariu


close