Cum sa te afli in siguranta atunci cand stai pe langa cai

Unelte articol

Caii sunt animale foarte puternice, dar pot fi si animel destul de periculoase, mai ales atunci cand sunt speriati cand cand se simt amenintati.

Pasi

 1. 1

  Petrece-ti timpul incercand sa afli cat mai multe informatii legate de cai. Citeste reviste, carti sau diverse articole de pe internet pentru a afla aceste informatii de care ai nevoie.

 2. 2

  Intotdeauna trebuie sa fii constient de pozitia si de relatia pe care o ai cu calul tau si intotdeauna sa ii dai de inteles unde anume te afli fata de el. Caii vor reactiona foarte violent atunci cand sunt aperiati, indiferent de prezenta stapanului lor. Cel mai important lucru este sa tii mereu mana pe cal. Acesta este cel mai bun mod de a comunica cu un cal.

 3. 3

  Atunci cand te apropii de un cal, indiferent cat de familiar iti este calul respectiv, intotdeauna sa il abordezi dintr-o parte, pentru ca acesta sa te vada atunci cand te apropii de el.

 4. 4

  Niciodata sa stai in spatele calului. Acela este punctul mort al calului. Daca nu stii cum sa procedezi, atunci sa nu treci niciodata prin spatele unui cal.

 5. 5

  Atunci cand te afli langa in cal, intotdeauna sa ii vorbesti folosind un ton cat mai prietenos si cat mai calm.

 6. 6

  Fii cat mai alert tot timpul cand stai in preajma unui cal.

 7. 7

  De fiecare data cand lucrezi pe langa un cal, asigura-te ca intotdeauna sunt oameni pe langa tine. Nimeni nu ar trebui sa se ocupe de cai fara sa mai fie insotit de cel putin inca o persoana.

 8. 8

  Atunci cand controlezi un cal, incearca sa fii cat mai prudent si sa il abordezi cu mare grija si atentie. Mentine-ti corpul cat mai aproape de gatul calului. Stai mereu in stanga calului. De acolo poti avea cel mai bun control asupra animalului.

 9. 9

  Atunci cand treci pe langa un cal, sa nu faci niciodata zgomote puternice si nici miscari bruste, deoarece risti sa sperii calul.

 10. 10

  Indiferent de varsta si de experienta, intotdeauna sa porti o casca atunci cand calaresti un cal. Aceasta iti va proteja capul si iti poate chiar salva viata in cazul unei cazaturi mai serioase.

Previous postCum sa te ascunzi cat mai bine la airsoft Next postCum sa te antrenezi fizic dupa ce ai suferit un atac de cord

Related Posts

Posteaza un comentariu


close