Cum sa te simti confortabil in preajma animalelor

Unelte articol

Animalele pe care le intalnesti pentru prima data sunt intimidante, si nu numaidecat cele mari. Insa, aceste creaturi sunt de cele mai multe ori iubitoare si doritoare de atentie, iar tu trebuie sa stii cum sa le faci sa se simta in largul lor langa tine.

Pasi

 1. 1

  Relaxeaza-te. Animalele simt frica si anxietatea, motiv pentru care de cele mai multe ori se simt si ele mai putin confortabil.

 2. 2

  Lasa animalul sa te miroase. Nu incerca sa pui mana pe el imediat, deoarece acest gest ar putea fi interpretat ca un pericol pentru ei. Lasa-i pe ei sa vina la tine.

 3. 3

  Analizeaza situatia. Daca animalul este cu stapanul sau si nu este vorba de un animal salbatic, atunci te poti apropia de el. Intotdeauna cere permisiune stapanului inainte de a te juca cu animalul acestuia. Unele animale de companie nu sunt obisnuite cu strainii, si nu e indicat sa te joci cu acestea daca nu primesti permisiune.

 4. 4

  Apropie-te de animal incet si increzator, vorbindu-i cu o voca calma, fara inflexiuni bruste. Coboara-te la inaltimea animalului. Daca stai deasupra lor nu faci decat sa le creezi teama. Aseaza-te in genunchi si lasa animalul sa vada ca nu esti un pericol pentru el.

 5. 5

  Simte-te bine. Fii atent la orice semne de nervozitate din partea animalului. Daca acest pare ca nu se simte in elementul sau cand pui mana pe el, cel mai indicat ar fi sa-l lasi in pace.

Previous postCum sa te simti extraordinar dupa doar o ora Next postCum sa traiesti in cort

Related Posts

Posteaza un comentariu


close