Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa iei temperatura unui cal – CumFacSa.ro

Cum sa iei temperatura unui cal

Unelte articol

Daca animalul tau nu se simte bine, atunci cea mai buna modalitate de a afla daca acesta este sau nu bolnav este sa ii iei temperatura. Afla cum poti face acest lucru citind articolul de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Trebuie sa stii ca temperatura interna normala a unui cal are valoarea de aproximativ 37-38 grade Celsius. Aceasta valoare poate sa varieze in functie de temperatura si conditiile de afara.

 2. 2

  Inainte sa incerci sa iei temperatura calului, va trebui sa te asiguri ca dispui de toate echipamentele necesare. Cel mai bine este daca dispui de un termometru digital si de putin lubrifiant.

 3. 3

  Leaga calul de un stalp din grajd.

 4. 4

  Apropie-te de partea din spate a calului din lateral, in asa maniera incat acesta sa te vada ca vii spre el si sa nu il iei prin surprindere.

 5. 5

  Lubrifiaza termometrul cu apa cu putin sapun.

 6. 6

  Cu o mana va trebui sa ridici coada calului, iar cu cealalta mana sa introduci termometrul in anus.

 7. 7

  Introdu termometrul in rectul animalului si lasa-l acolo timp de 10 secunde inainte sa il scoti.

 8. 8

  Trage usor de termometru atunci cand vrei sa il scoti si citeste temperatura afisata.

 9. 9

  Daca termometrul indica o temperatura mai mare de 39 grade Celsius, atunci cel mai bine ar fi sa mergi cu animalul la un medic veterinar, pentru un consult, pentru a datermina daca acesta este bolnav sau daca are probleme de sanatate.

 10. 10

  Ai foarte mare grija atunci cand te apropii de cal. Verifica-i temperatura doar atunci cand animalul este foarte calm, pentru a nu risca sa fii lovit.

Previous postCum sa ii convingi pe copiii tai sa se spele pe dinti in fiecare zi Next postCum sa imparti treburile casnice copiilor

Related Posts

Posteaza un comentariu


close