Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa tratezi un caine care are diaree – CumFacSa.ro

Cum sa tratezi un caine care are diaree

Unelte articol

Cainii fac destul de des diaree, find o problema generala in randul acestei specii, deoarece acestia ling obiectele murdare explorand mediul inconjurator. Pentru a trata aceasta problema, urmeaza pasii de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Incearca sa gasesti cauza acestei probleme. Una dintre cele mai comune cauze este ingerarea gunoaielor sau a mancarii stricate. Cu toate acestea, diareea poate fi cauzata si de conditii medicale sau ingerarea unor substante toxice.

 2. 2

  Daca suspectezi ca animalul tau de companie a inghitit o substanta toxica, du-l la veterinar imediat pentru a-i fi administrat tratament cat de curand posibil. Cainele poate prezenta si alte simptome precum febra, letargie, pierdere in greutate si dureri abdominale.

 3. 3

  Cand cainele nu pare sa sufere de o problema de ordin medical si nu a ingerat o substanta toxica, diareea poate fi tratata acasa de cele mai multe ori. In primul rand trebuie sa te asiguri ca animalul tau bea apa in mod regulat pentru a nu deveni dezhidratat.

 4. 4

  Adauga o pudra probiotica in apa sau hraneste cainele cu mancare speciala care contine probiotice.

 5. 5

  Reimprospateaza apa si spala vasul din care bea cainele apa de mai multe ori pe zi.

 6. 6

  Nu-i da de mancare cainelui 12 ore pana cand acesta isi goleste tractul intestinal, insa da-i sa bea apa. Daca nici dupa aceste 12 ore nu isi revine, e posibil sa fie vorba de o infectie bacteriana.

 7. 7

  Da-i cainelui dovleac la cutie, in concentratie 100%. Nu da cainelui dovleac impreuna cu alte substante precum zaharuri sau condimente. Fibra din acest aliment regleaza activitatea intestinala. Poti da cainelui pui fiert si orez simplu fiert, insa trebuie sa adaugi apa pentru a nu-ti dezhidrata cainele.

 8. 8

  Readu mancarea obisnuita a cainelui in mod treptat, pe parcursul catorva zile. Daca diareea se intoarce dupa ce cainele a revenit la dieta obisnuita, du cainele la veterinar imediat.

 9. 9

  Inainte de administra orice medicament cainelui, chiar si natural, cere sfatul medicului veterinar. Odata ce ai confirmarea medicului, poti administra medicamentul.

Previous postCum sa tratezi un caine care gafaie Next postCum sa tratezi taieturile si zgarieturile copilului tau

Related Posts

Posteaza un comentariu


close