Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa abordezi o pisica agresiva cu celelalte pisici – CumFacSa.ro

Cum sa abordezi o pisica agresiva cu celelalte pisici

Unelte articol

Uneori pisicile nu sunt agresive doar fata de oameni, ci si fata de celelalte pisici. Se poate intampla ca pisica ta sa aiba un astfel de comportament. Pentru a afla cum trebuie sa abordezi o astfel de situatie, citeste articolul de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Pisicile nu sunt atat de agresive precum cainii in interactiunile sociale. De multe ori acestea folosesc aceleasi metode pentru a-si apara teritoriul, sau pot intra in competitie pentru mancare sau pentru locul de odihna. Acest tip de comportament este obisnuit la pisici. Unele pisici, insa, sunt mai timide si se retrag cand vad un grup de alte pisici. In interiorul unui grup, exista intotdeauna o ierarhie si un lider.

 2. 2

  Uneori relatiile sociale dintre doua pisici se pot deteriora fara niciun motiv aparent. Daca erau deja prieteni, atunci relatia lor se poate repara. Incearca sa le aduci impreuna cand le hranesti in timpul zilei. Poti sa le dai portii mai mici la intervale mai mici pentru a le obliga sa stea impreuna mai mult timp.

 3. 3

  Da-le de mancare in boluri separate, si incearca sa le aduci tot mai aproape de fiecare data cand le hranesti. In acest fel pisicile se obisnuiesc una cu prezenta celeilalte. De multe ori mancarea poate fi un factor care le distrage si astfel ajung sa imparta spatiul personal intre ele. De multe ori pentru ca acest lucru sa functioneze trebuie sa iei lucrurile incet si sa ai multa rabdare.

 4. 4

  Daca ai o pisica agresiva, pune-o intr-o cutie si apoi le poti apropia una de cealalta. Cand pisica mai putin agresiva poate investiga singura ce se intampla iar pisica agresiva este inchisa, lucrurile pot functiona. Apoi, schimba rolurile si pune victima agresiunii in cutie si agresorul lasa-l liber. Daca acesta incearca sa atace victima in cutie, separa imediat pisicile si scoate victima din cutie.

Previous postCum sa speli pisica fara apa Next postCum sa abordezi o pisica agresiva cu oamenii

Related Posts

Posteaza un comentariu


close