Cum sa abordezi o pisica agresiva cu oamenii

Unelte articol

Anumite pisici sunt agresive, fie datorita instinctelor naturale foarte pronuntate, fie datorita unor traumatisme care le-au impiedicat sa se apropie de oameni indeajuns. Citeste articolul de mai jos pentru a afla cum sa te comporti cu aceste pisici.

Pasi

 1. 1

  Majoritatea pisicilor sunt prietenoase si nu agreseaza oamenii cu care intra in contact. Cu toate acestea, de cele mai multe ori comportamentul agresiv se manifesta dupa o perioada in care pisica este mangaiata sau atinsa de persoana atacata. De multe ori pisica se intoarce la instinctele naturale, se simte vulnerabila fiind mangaiata de o persoana si ataca.

 2. 2

  Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa vezi cum se manifesta exact comportamentul pisicii. Cat de mult dureaza pana cand pisica ataca? Unde te musca dupa ce o mangai? E important sa notezi si modul in care devine agresiva. Este vorba doar de muscat, sau zgarie, sau sare direct asupra ta? La polul opus, incearca pisica sa se retraga sau sa fuga, sau ataca direct?

 3. 3

  Incepe sa interactionezi cu pisica in episoade mai scurte pentru a nu ajunge in situatia de a fi atacat. Incearca sa nu atingi pisica in zonele sensibile precum abdomenul, zona picioarelor sau coada. Cel mai bine este sa o mangai doar pe cap, in spatele urechilor si pe spate.

 4. 4

  In niciun caz nu lovi pisica, nu o uda si nu ridica vocea la ea. Nu vei schimba personalitatea pisicii folosind violenta, iar la violenta nu poti raspunde cu violenta. Trebuie sa ii schimbi obiceiurile gresite, insa daca devii agresiv pisica poate deveni si mai speriata si atunci nu faci altceva decat sa agravezi situatia.

 5. 5

  Exista mai multe tipuri de personalitati de pisici. Unele au nevoie de contact social si sunt mai prietenoase, in timp ce altele sunt competitive si nu accepta sa fie supuse omului, simtindu-se amenintate si devin defensive.

Previous postCum sa abordezi o pisica agresiva cu celelalte pisici Next postCum sa administrezi medicamente anti-purici cainilor

Related Posts

Posteaza un comentariu


close