Cum sa aduci o pisica noua in familie

Unelte articol

Daca deja ai o pisica insa vrei sa mai aduci una in casa, e important sa ai o strategie prin care sa faci pisicile sa se placa. Niciuna dintre ele nu trebuie sa se simta fortate sa accepte un competitor pentru afectiunea familiei.

Pasi

 1. 1

  Tine pisicile in camere separate pentru o saptamana. Astfel, ele vor putea explora casa fara a fi amenintate de prezenta celeilalte pisici si le da pisicilor sansa de a se mirosi una pe cealalta si a se familiariza cu prezenta celeilalte.

 2. 2

  Lasa-le in aceeasi camera pentru perioade scurte de timp cu supraveghere. Nu le lasa singure in casa impreuna, trebuie sa fii si tu de fata, si daca incep sa se lupte arunca un prosop pe una dintre ele.

 3. 3

  Lasa pisicile sa se miroase una pe cealalta si sa se uite una la cealalta. Daca incep sa fie violente, pune-le din nou in camere separate.

 4. 4

  In fiecare zi, lasa pisicile in aceeasi camera putin mai mult. Stai cu ele si asigura-te ca se inteleg si nu se lupta.

 5. 5

  Adu-le recompense daca sunt cuminti, pe care sa le imparti amandurora. Asigura-te ca le oferi recompensele separat. Pisicile vor intelege ca le vei da de mancare amandurora in aceeasi masura si ca nu au motiv sa fie competitive pentru mancare.

 6. 6

  In aceeasi camera, incearca sa te joci la fel de mult cu ambele pisici. Important este ca pisicile sa inteleaga ca le vei trata pe ambele la fel si nu au motiv de gelozie.

 7. 7

  Incearca sa le lasi singure impreuna fara supraveghere daca lucrurile merg bine, insa preferabil este sa le poti observa de o distanta mai mare sa vezi cum se manifesta.

 8. 8

  Uneori e nevoie sa petreaca putin timp separat, fara interventia omului. Odata ce simti ca ai facut tot ce se putea face pentru a le imprieteni, lasa-le sa isi descurce singure firele si sa se imprieteneasca. Intr-un final, vor imparti si acelasi pat.

Previous postCum sa aduci acasa o pisica abandonata Next postCum sa aduci pisica pierduta inapoi

Related Posts

Posteaza un comentariu


close