Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa afli daca pisica ta are viermi instestinali – CumFacSa.ro

Cum sa afli daca pisica ta are viermi instestinali

Unelte articol

Multe pisici domestice, fie ca traiesc afara, fie ca treiesc in casa sunt predispuse la a avea viermi intestinali. Cele mai intalnite tipuri de viermi sunt anchilostomii, viermii rotunzi si teniile. Pisicile mature pot sa aiba viermi daca mananca materii fecale, sau daca intra in contact cu soareci sa alte rozatoare. Desi unele pisici nu vor avea nicio simptoma, este bine sa le verifici sa stii daca au viermi.

Pasi

 1. 1

  Incearca sa observi daca pisica ta are anumite simptome. Vezi daca are gingiile decolorate, letargie sau apetit scazut. Alte simptome mai vizibile sunt daca are scaunul insangerat, diaree, vomita sau daca are burta umflata. Alte simptome includ scaderea in greutate si anemie.

 2. 2

  Pentru a vedea daca are viermi, verifica scaunul sau voma pisicii. Viermii pot sa aiba o culoare alba sau maro.

 3. 3

  Examineaza scaunul pisicii folosind manusi chirurgicale si o ustensila. Misca excrementele si cauta sa vezi daca gasesti vietati mici in forma de boabe de orez sau de seminte de susan. Acestia pot sa fie tenii.

 4. 4

  Verifica anusul pisicii tale. Daca pisica ta are tenii, atunci poti sa observi eventualii viermi care au ramas prinsi de parul pisicii tale de langa anus.

 5. 5

  Examineaza culcusul pisicii tale pentru a observa alte tipuri de viermi. De obicei teniile se vor tara din anusul pisicii spre asternut.

Previous postCum sa afli daca animalul tau are alergii Next postCum sa ai grija de animalele ranite

Related Posts

Posteaza un comentariu


close