Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa ai grija de o pisica mai in varsta – CumFacSa.ro

Cum sa ai grija de o pisica mai in varsta

Unelte articol

Daca pisica ta incepe sa dea semne de imbatranire, atunci va trebui sa ii acorzi putin mai multa atentie decat inainte.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput, va trebui sa ai grija de aceasta sa manance cat mai bine si sa bea apa suficienta.

 2. 2

  Evalueaza nevoile pisicii in urmatoarele domenii cel putin odata pe saptamana :
  * Miscare : daca pisica ta da semne ca se misca mai greu, atunci poti sa mergi cu aceasta la medicul veterinar, pentru a afla daca este ceva in neregula cu aceasta, sau daca doar varsta este de vina.
  * Pe masura ce pisicile inainteaza in varsta, acestea isi pierd din simtul mirosului. Din pacate, mancarurile care miroseau bine inainte, nu mai pot sa para la fel de atractive pentru pisica batrana, de aceea pisica poate sa devina malnutrita. Daca observi ca mananca mai putin, atunci poti sa incepi sa ii administrezi vitamine.
  * Va trebui sa ii tai sau sa ii pilesti ghearele odata la doua saptamani, pentru a nu creste si pentru a nu intra in carne.
  * Pisica poata sa isi piarda abilitatea de a rezista schimbarilor bruste de temperatura, de aceea este cel mai bine sa o tii intr-un loc in care nu exista schimbari bruste de temperatura si nici fluctuatii mari de temperatura.
  * Odata cu inaintarea in varsta, pisica ta ar putea sa foloseasca litiera din ce in ce mai rar, deoarece ar putea sa aiba probleme cu oasele, din cauza carora ar putea sa se miste mai incet si sa nu mai aiba mobilitatea de altadata; ar putea sa aiba probleme cu rinichii, prin urmare ar putea sa isi faca nevoile pe langa litiera sau prin casa.

 3. 3

  In final trebuie sa intelegi ca imbatranirea este un proces natural, de aceea nu trebuie sa iti certi pisica atunci cand aceasta face cate un lucru care nu iti convine.

Previous postCum sa ai grija de o pisica abandonata Next postCum sa ai grija de o pisica persana

Related Posts

Posteaza un comentariu


close