Cum sa ai grija de pisici

Unelte articol

Daca nu stii exact cum sa te porti ca stapan de pisica sau ai o pisica in grija pentru o vreme, lucrurile nu sunt atata de complicate cand stii ce trebuie sa faci. Noi iti aratam cum sa rezolvi toate dilemele!

Pasi

 1. 1

  Asigura-te ca hranesti pisica cum trebuie. Preferabil e sa hranesti pisica atunci cand mananci si tu, pentru ca altfel aceasta va dori sa manance de la tine. Nu-i da prea multa mancare, un bol mic e de ajuns. Insa, daca pisica nu mananca bine, poate fi bolnava si trebuie sa fie consultata de un veterinar. Daca pisica ta e prea grasa, e interzis sa scazi drastic cantitatea de mancare pe care i-o dai, aceasta putandu-se imbolnavi. Exista mancare speciala pentru pisicile supraponderale.

 2. 2

  Gaseste-ti timpul necesar pentru a avea o relatie de prietenie si incredere cu pisica ta. Chiar si 10-15 minute de joaca in fiecare zi sunt de ajuns, iar de multe ori poti petrece timp cu ele cat te uiti la televizor sau cand dormi cu ele.

 3. 3

  Ofera-i pisicii tale o scandura de zgariat deoarece pisicile trebuie sa-si toceasca ghearele, altfel acestea cresc prea lungi. Daca nu ii dai un loc special pentru a face acest lucru, pisica iti va zgaria mobila din casa.

 4. 4

  Asigura-te ca duci pisica la veterinar in mod regulat pentru imunizarile obligatorii. Daca observi ceva neobisnuit cu pisisca, precum modul in care miauna, cum merg, daca isi schimba modul in care mananca, trebuie sa mergi la veterinar pentru un control.

 5. 5

  Piaptana pisica. Acest lucru e foarte important deoarece previne mingile de par, stimuleaza sistemul cardiac al pisicii, e un mod bun de a va imprieteni si nu iti umple casa cu par. Trebuie sa cumperi o perie speciala in functie de rasa de pisica si lungimea parului, informatii pe care le poti primi de la magazinele de specialitate sau de la veterinar.

 6. 6

  Fiecare pisica trebuie sa aiba litiera sa. Aceasta trebuie sa fie curata in permanenta si nisipul trebuie schimbat in mod regulat.

 7. 7

  Daca pisica ta e obisnuita sa stea numai in casa, ai mare grija cand o lasi afara, deoarece aceasta poate deveni foarte speriata. De asemenea, aceasta poate face parazitii, se poate incaiera cu alte animale si poate fi ranita sau iti poate fi furata. Ai grija intotdeauna de pisica ta, in special cand o scoti afara.

Previous postCum sa ai grija de o pisica noua Next postCum sa ai grija de pui de pisica abandonati

Related Posts

Posteaza un comentariu


close