Cum sa ai grija de un pui de pisica

Unelte articol

Pisicile sunt animale care au nevoie de atentia si ajutorul oamenilor, in special cand sunt pui. Daca ai un pui de pisica sau vrei sa ajuti unul pe care l-ai gasit abandonat, noi iti aratam ce trebuie sa faci!

Pasi

 1. 1

  Cumpara mancare pentru pisici. Pe cutiile de mancare pentru pisici vei gasi informatii cu privire la varsta pisicii pentru care e recomandat acel tip de mancare. Cat pisica este mica e recomandat sa cumperi mancare uda si nu boabe, deoarece acestea sunt mai dificil de mestecat cu dintii mici ai pisicii.

 2. 2

  Cumpara jucarii pentru pisica. Toate pisicutele vor ceva cu care sa se joace, si nu numai papucii de casa ai bunicii. Cumpara pachete de jucarii pentru pisici de la marketuri sau magazine de animale. Intre lucrurile cele mai distractive pentru pisici sunt laserele – acestora le place sa urmareasca punctul rosu si sa-l prinda.

 3. 3

  Tine pisica in locuri sigure. Anumite camere nu sunt potrivite pentru misici, precum cele in care ai un alt animal de casa, in special daca ai o pasare. Trebuie sa ai grija daca ai si alte animale de casa ca acestea sa se imprieteneasca inainte de a le lasa singure impruena. Orice loc periculos pentru pisica trebuie inchis.

 4. 4

  Trebuie sa perii pisica in mod regulat pentru a evita ghemotoacele de par, si trebuie sa-i tai ghearele din cand in cand pentru ca altfel aceasta si le va ascuti de mobila din casa.

 5. 5

  Cumpara o cutie si nisip pentru pisici. Acestea le gasesti la marketuri sau magazine de animale.

 6. 6

  Fa-i pisicii un culcus. Desi acestea pot dormi aproape oriunde, fa-le un culcus comod si confortabil, preferabil captusit cu o patura. Poti adauga un acoperis pentru a oferi pisicii intimitate si siguranta.

 7. 7

  Nu lasa pisicii prea multa libertate deoarece aceasta va abuza de bunatatea ta si va distruge lucruri de prin casa. Daca pisica ta pare plictisita sau lipsita de viata incearca sa-i gasesti un partener de joaca.

Previous postCum sa ai grija de papagali Next postCum sa ai o vizita de succes la veterinar

Related Posts

Posteaza un comentariu


close