Cum sa cresti o pisica

Unelte articol

Daca ti-ai gasit o pisica pe care vrei sa o cresti si nu stii inca ce trebuie sa faci, acest articol iti va arata tot ce trebuie sa stii inainte de a deveni stapan.

Pasi

 1. 1

  In primul rand alege numele pisicii. Acest lucru il vei face in functie sexul pisicii, deoarece numele masculilor nu poate fi la fel ca cel pentru femele. Retine insa ca masculii sunt mai libertini si exploratori, si isi marcheaza teritoriul, inclusiv interiorul casei, cu urina.

 2. 2

  Cumpara o litiera. E important ca aceasta sa fie curatata zilnic, iar daca miroase, de mai multe ori pe zi.

 3. 3

  Sunt multe rase de pisici care nu au nevoie de foarte multa ingrijire. Daca nu ai timp si resurse pentru a intretine o pisica de rasa speciala, cele cu par scurt au nevoie de o singura pieptanare pe saptamana.

 4. 4

  Daca nu vrei sa imperechezi pisica ta – in cazul in care ai o pisica de rasa castigatoare de concursuri e posibil sa vrei acest lucru – trebuie sa o castrezi. Acest lucru se face dupa ce pisica a ajuns la 6-7 luni de viata.

 5. 5

  Trebuie sa tai ghearele pisicii in mod regular. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija sa nu tai varful degetelor pisicii. Partea neagra trebuie taiata putin cate putin, iar restul – mai deschis la culoare – se va retrage cu timpul in mod natural.

 6. 6

  Cumpara mancare speciala pentru pisici, un bol pentru mancare si pentru apa. Acestea le gasesti la magazinele de specialitate sau in supermarketuri.

 7. 7

  Daca pisica ta are acces afara, trebuie sa-i cumperi o zgarda anti-purici, altfel pisica ta va avea de suferit, si poti si tu sa iei purici odata cu ea, existand posibilitatea ca intreaga casa sa-ti fie infestata.

Previous postCum sa construiesti un adapost pentru animale Next postCum sa cresti un porumbel

Related Posts

Posteaza un comentariu


close