Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci pisica sa nu fuga cand te muti – CumFacSa.ro

Cum sa faci pisica sa nu fuga cand te muti

Unelte articol

Mutatul este o experienta stresanta si obositoare pentru toata lumea, inclusiv pentru animalele tale de casa. Acestea nu se simt confortabil cand sunt luate din mediul in care s-au obisnuit. Daca iti e teama ca pisica ta va fugi sau o vei pierde in timpul mutatului, citeste acest articol pentru a afla cum sa previi aceste situatii.

Pasi

 1. 1

  Inainte de a te muta asigura-te ca ai o cutie de transportat pisici speciala din care pisica ta nu poate scapa. Nu lasa pisica afara pana cand nu ai ajuns la destinatie, indiferent daca este vorba de un hotel sau de noua casa. Intotdeauna verifica geamurile si usile inainte de a da drumul pisicii din cusca.

 2. 2

  Odata ce ai ajuns la noua locuinta, stabileste o camera in care sa lasi pisica sau animalele de casa pana cand lucrurile se stabilesc. Nu uita sa-i pui pisicii o litiera, apa si mancare, precum si un loc unde sa doarma si jucarii cu care sa se distreze. Lasa-le singure in acea camera, inchisa, pana cand aduci in casa toate lucrurile pe care le-ai mutat.

 3. 3

  Odata ce casa este cat de cat aranjata, lasa pisica sa exploreze noua locuinta pentru a se obisnui cu imprejurimile. Aceasta va dori sa miroase casa, asa ca lasa-i mai mult timp la dispozitie.

 4. 4

  Nu lasa pisica afara nesupravegheata pentru primele saptamani pana la o luna pentru ca pisica poate deveni orientata si e posibil sa incerce sa ajunga la vechea locuinta. Poti sa iei putin nisip din litiera si sa imprastii prin curte sau sa freci asternuturile pisicii de cateva plante din gradina. Astfel pisica va sti ca acela este teritoriul ei si se poate intoarce daca se pierde.

 5. 5

  Cand pisica este gata sa iasa afara, poti sa o scoti cu ajutorul unei lese si a unui ham. Du pisica in zonele in care ai imprastiat nisipul din litiera sau la plantele pe care le-ai imbibat cu mirosul pisicii pentru a sti ca acela este teritoriul ei. Asigura-te ca pisica este in casa de cel putin o saptamana.

 6. 6

  Dupa prima saptamana pisica incepe sa se obisnuiasca cu noua locuinta, insa trebuie sa ai grija de ea minim o luna pana cand procesul de adaptare ia sfarsit.

Previous postCum sa faci o pisica sa fie calma si relaxata Next postCum sa faci un caine sa nu vomite

Related Posts

Posteaza un comentariu


close