Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti mai multe pisici sa convietuiasca – CumFacSa.ro

Cum sa inveti mai multe pisici sa convietuiasca

Unelte articol

Ai mai multe pisici si par sa nu se placa prea mult? Vrei sa rezolvi aceasta problema? Urmeaza aceste sfaturi:

Pasi

 1. 1

  Felul in care pisicile fac cunostinta este esential. Pentru a introduce o noua pisica in grup, trebuie sa o faci treptat. Foloseste usi inchise, cutii pentru carat pisici si gardulete pentru copii. Trebuie sa intelegi ca initial se vor hasai/lovi. Trebuie sa permiti asta pentru ca altfel nu vor putea stabili dominanta.

 2. 2

  Pisicile sunt teritoriale. Dispute teritoriale pot sa ia nastere in privinta mancarii, apei, jucariilor, litierelor si asupra locurilor de odihna preferate. Asigura-le mai multe pervazuri, jucarii, vase pentru mancare si apa. Regula generala de urmat este : o litiera pentru fiecare pisica. Unii stapani de pisici sugereaza chiar una in plus pe langa acestea.

 3. 3

  Desparte bataile distragand atentia celor care se bat. Bate din palme, tipa sau stropeste cu putina apa la temperatura camerei. Ai grija sa nu le dai apa in ochi. De asemenea, nu le speria inutil tipand prea tare sau batand din palme chiar la ureche – pisicile au auzul mult mai dezvoltat decat cel al oamenilor, asa ca e nu e nevoie sa faci prea mult zgomot.

   S-ar putea ca pisicile care se bat constant sa nu se displaca pe cat crezi. Urmareste semne de afectiune intre ele : isi ating nasurile, isi respecta limitele (pisicile, in general, isi ofera una alteia 50-60cm de spatiu personal), sau impart un pat sau o canapea atunci cand dorm. Nu e neaparat sa le vezi ca se spala reciproc, e destul sa observi coexistenta lor pasnica.
   Daca o pisica mai tanara este mai nelinistita si deranjeaza constant pisica mai batrana, incearca sa o distrezi in alte moduri. Ia-i jucarii, un turn/stalp si interactioneaza des cu ea.

 4. 4

  Ofera atentie in mod egal pisicilor tale. Daca in casa a fost adus un pui nou, o pisica adult nu va aprecia faptul ca stapanii o ignora complet in favoarea puiului.

 5. 5

  Daca te afli in situatia de a nu le fi facut cunostinta pisicilor cum trebuie, sau deja te afli intr-o situatie in care acest lucru nu mai este posibil, nu-ti pierde speranta! In cele mai multe cazuri, bataile intre pisici se vor linisti in timp si acestea vor invata sa se tolereze reciproc.

 6. 6

  Ia aminte de faptul ca pisicilor le trebuie saptamani sau chiar luni pana cand incep sa se accepte una pe cealalta

 7. 7

  Incaierarile ocazionale rar sunt serioase. Trebuie sa ai grija totusi atunci cand auzi tipete sau cand zboara par.

Previous postCum sa iti ajuti sistemul digestiv intr-un mod natural Next postCum sa iti ajuti copilul sa scape de durerile de stomac fara a-i da medicamente

Related Posts

Posteaza un comentariu


close