Cum sa iti dai seama daca pisica ta are artrita

Unelte articol

Din pacate va veni un timp pentru pisica ta cand varsta acesteia isi va spune cuvantul. Cu toate acestea, poti sa o tratezi din timp daca reusesti sa observi semnele artritei.

Pasi

 1. 1

  Fii atent la pisica ta cand incearca sa sara pe o anumita suprafata inalta, cum ar fi o masa sau un raft. Observa daca sare din prima sau daca se ajuta de alte obiecte, cum ar fi un scaun, sau orice alt obiect pe care nu l-a mai folosit in trecut. Pisicile cu artrita vor incerca sa isi atenueze limitarile cauzate de aceasta boala, folosind diverse obiecte din jur care le vor inlesni efortul.

 2. 2

  Fii atent cum se comporta pisica ta atunci cand vrea sa coboare de pe un loc inalt. Arata a fi putin ezitanta sau la fel, se foloseste de alte obiecte din jur?

 3. 3

  Daca ai scari la apartamentul tau sau la casa, fii atent si observa daca pisica ta ezita sa mai urce scarile. Pisicile cu aceasta boala de obicei evita sa mai urce scarile.

 4. 4

  Observa pisica ta in timp ce se joaca. O pisica sanatoasa va ramane jucause chiar si cand inainteaza in varsta. O pisica cu artrita se va juca mai rar, sau chiar deloc.

 5. 5

  Uita-te la picioarele pisicii tale. Uneori, unele zone ale picioarelor vor avea lipsa de muschi, lucru care face ca picioarele pisicii sa fie mai slabe si mai subtiri.

 6. 6

  Mergi cu pisica la medicul veterinar, daca observi una sau mai multe dintre simptomele relatate mai sus. Exprima-ti grija fata de pisica ta si cere eventual un posibil tratament.

Previous postCum sa iti convingi sotia sa va luati o pisica Next postCum sa iti desensibilizezi cainele

Related Posts

Un comentariu

 1. […] Pentru mai multe detalii, recomandam inainte de toate citirea urmatorului articol: Artrita la pisici. […]

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close