Cum sa iti iei o pisica ca animal de casa

Unelte articol

Pisicile, pentru a se integra intr-un mediu familial trebuie sa aiba incredere in persoanele cu care convietuiesti si sa lege o prietenie cu acestea. Cand aduci o pisica noua acasa, trebuie sa te asiguri ca urmezi pasii de ma jos.

Pasi

 1. 1

  Gandeste-te ce pisica vrei sa-ti iei. Varsta este un factor important, deoarece o pisica tanara are nevoie de mai multa atentie, trebuie invatata sa foloseasca litiera, in timp ce o pisica mai batrana e deja dresata. Daca ai copii acestia trebuie sa stie cum sa se poarte cu pisica. Daca nu sunt familiarizati, trebuie sa ii instruiesti.

 2. 2

  Majoritatea pisicilor care nu sunt rase speciale sunt destul de ieftine, uneori stapani de pisici le dau fara a solicita o suma de bani pentru ca nu mai pot avea grija de ele.

 3. 3

  Trebuie sa-ti pregatesti casa pentru pisisca. Gandeste-te unde vei amplasa bolul cu mancare, unde vei plasa cutia cu nisip si care sunt zonele in care pisica ta poate fi singura si sa se simta in siguranta. Asigura-te ca ai aceasta discutie si cu medicul veterinar, acesta avand cunostintele necesare pentru a-ti da sfaturile cele mai bune.

 4. 4

  Alege-ti pisica, si inainte de a o cumpara, joaca-te cu ea si fa-o sa se simta confortabil in preajma ta.

 5. 5

  Lasa pisica in casa libera si limiteaza accesul altor animale sau a copiilor in acea zona. Lasa pisica sa miroase casa si sa se obisnuiasca cu imprejurimile.

 6. 6

  Arata-i unde este patul ei, unde este litiera, mancarea si eventual locuri in care sa se simta in siguranta. E normal ca pisica sa fie putin agitata la inceput si sa nu se simta in largul ei. Dureaza cam o luna pana cand animalele de companie noi se adapteaza la mediul inconjurator.

 7. 7

  E recomandat sa tii pisica in casa timp de o luna pentru a intelege ca acesta este caminul ei acum. In prima saptamana insa, pisica trebuie dusa la veterinar pentru a fi controlata, vaccinata si pentru a primi pastile anti-paraziti.

Previous postCum sa iti gasesti un partener de calatorie Next postCum sa iti iei pisica la o plimbare cu masina

Related Posts

Posteaza un comentariu


close