Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa-ti faci timp sa citesti o carte? – CumFacSa.ro

Cum sa-ti faci timp sa citesti o carte?

Unelte articol

Cum sa-ti faci timp sa citesti o carte?In socitatea moderna, unde totul se intampla la “foc continuu”, chiar si pentru cititorii pasionati timpul a devenit o problema. Dar daca esti creativ si ai simt al observatiei, vei vedea cum parti de rutina ale zilei pot fi folosite ca oportunitati de a citi.

Pasi

 1. 1

  Ia de pe internet o versiune audio a unei carti. E de obicei cea mai simpla si ieftina optiune.

 2. 2

  Ia o versiune de buzunar a cartii.

 3. 3

  Ia cartea cu tine pe oriunde mergi. Astfel, o vei avea la indemana cand se va ivi un moment bun pentru a citi.

 4. 4

  Citeste sau audiaza in timp ce stai la coada pentru mancare sau in pauza de masa.

 5. 5

  Citeste in timp ce esti la sala de fitness. Unele aparate permit acest lucru.

 6. 6

  Roaga-i pe cei din familie (copii, sot / sotie) sa faca mai mult din treburie casei. Astfel, vei avea mai mult timp la dispozitie pentru a citi.

 7. 7

  Daca esti student, citeste in pauzele dintre cursuri, in loc sa citesti nu stiu ce ziar sau revista.

 8. 8

  Ai in vedere sa ai pe un suport audio cartea, astfel incat sa poti asculta in timp ce ai de facut ceva ce necesita lucrul cu mainile si nu neaparat prea multa gandire.

 9. 9

  Tine semn de carte, pentru a sti sigur unde ai ramas si pentru a nu fi nevoit sa recitesti pasaje de mai multe ori, sau sa pierzi timp cautand pagina unde ai ramas.

 10. 10

  Ia cartea cand calatoresti, fie ca e spre celalalt capat al orasului, cu metroul, sau prin tara, cu trenul. Cartile pot fi un foarte bun tovaras de drum.

 11. 11

  Ia-ti o geanta suficient de mare pentru a incapea in ea si o carte.

 12. 12

  Ia-ti o carte audio in timp ce esti la volan.

 13. 13

  Alatura-te unui grup de lectura. Acest lucru iti da un imbold pentru a termina cartea la timp.

 14. 14

  Citeste carti scurte. Daca esti extrem de ocupat, e putin probabil sa termini o carte de 600 de pagini.

 15. 15

  Citeste ceea ce iti place. Daca nu-ti place ce citesti si nu este nevoie sa citesti acea carte, citeste altceva. Nu este nicio lege care spune ca nu poti abandona o carte pentru ca nu-ti place. Plus ca daca iti place ceea ce citesti e mai sigur ca o vei termina mai repede.

 16. 16

  Citeste in fiecare seara inainte de culcare sau dimineata dupa ce te trezesti. Oportunitati ca acestea pot transforma cititul intr-o rutina, si e un avantaj cititul in momente in care mintea si trupul sunt cat mai relaxate si lipsite de griji si efort.

 17. 17

  Citeste in cada, dar ai grija sa ai un prosop la indemna, in caz ca se uda cartea.

 18. 18

  Citeste la baie. In afara de faptul ca face ca timpul sa treaca mai repede, il face sa treaca si intr-un mod util. Plus ca acolo e mult mai liniste si esti singur/a.

 19. 19

  Citeste alaturi de consoarta, daca ai una. E o buna metoda de a petrece timp de calitate in liniste.

 20. 20

  Citeste cate putin. Daca nu ai timp mai mult de o pagina-doua, citeste atat. Daca te prinde povestea, e foarte probabil sa te intorci la carte cum gasesti putin timp liber.

 21. 21

  Invata sa citesti rapid. Dar nu da cititul rapid pe intelegerea, aprofundarea si trairea cartii, altfel nu merita.

Sfaturi

 • Daca cineva te intrerupe pentru a te intreba ce citesti sau pentru orice alt motiv, poti spune ca esti intr-un punct important al cartii si ca o sa ii raspunzi mai tarziu.
 • Citesti ce carti iti plac in general. Nu te apuca sa iei la rand o lista de prin ziare sau reviste, doar pentru ca sunt “la moda”.
 • Foloseste biblioteca pentru a-ti descoperi gusturile. Poti lua mai multe carti de pe raft, sa te uiti prin ele, sa vezi daca iti plac. In acest fel, le iei acasa doar pe acelea care ti se potrivesc.
 • Fa o lista cu ce ai citit si cu ce ti-ar placea sa citesti.
 • Daca nu ai idee ce sa citesti, cauta pe internet rezumate.

.

Previous postCum sa-ti educi copilul? Next postCum sa te machiezi?

Posteaza un comentariu


close