Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti sa canti la chitara? – CumFacSa.ro

Cum sa inveti sa canti la chitara?

Unelte articol

Poti folosi o chitara pentru a invata orice de la rock metal la country si muzica clasica. Chitara este un intrument mult mai abordabil decat multe altele, odata ce inveti cateva lucruri de baza. Asta poate dura cativa ani chiar si s-ar putea sa ai nevoie si sa iti si doresti instructaj experimentat pentru a exploata chitara la adevaratul ei potential.

Pasi

 1. 1

  Ai in vedere achizitia unui tuner. Acesta face ca sunetul sa se auda mult mai bine, si plus ca te va invata ce corzi si combinatii corespund caror note. Ar trebui sa gasesti un tuner oriunde se vand chitari si muzica de chitara.

 2. 2

  Invata sa citesti partituri de chitara. Chitaristii au propriul sistem de notatie al muzicii. Ideea de baza este sa te uiti la portativ ca la chitara; fiecare linie corespunde unei corzi. Iar fiecare numar iti spune ce tasta sa apesi cand pocnesti o coarda.

 3. 3

  Pune degetele corect. Cei dreptaci isi folosesc mana stanga pentru a tine chitara si cea dreapta pentru a canta. Tastele sunt acele fasii de metal perpendiculare cu corzile. Apesi intre acele fasii,nu pe ele.
  Trebuia sa folosesti varfurile degetelor, nu buricele pentru a canta. Astfel, sa ai grija sa iti tai unghiile pentru a nu zgaria lemnul.

 4. 4

  Exerseaza acordurile. Acordul este un grup de sunete care suna bine cantate impreuna. Motivul pentru care suna placut este fundamentat in teoria muzicii, dar deocamdata, invatarea unor acorduri simple este de ajuns. Exerseaza pana le poti canta cu usurinta fara sa pierzi ritmul.

 5. 5

  Invata niste melodii. Incepe cu unele usoare – cu mai putine acorduri si aranjamente simple. Asculta cantecul mai intai, cantat de cineva profesionist la chitara, pentru a stii la ce sunet si ritm trebuie sa ajungi. Odata ce stapanesti acest tip de melodii, mai usoare, treci la ceva mai complex. Un exemplu de melodie usoara ar fi Sweet Home Alabama de Lynyrd Skynyrd.

 6. 6

  Improvizeaza. Incepe usor si cu ritm. In decurs de un an, cu exercitiu sustinut, iti poti chiar tripla abilitatile. Nu improviza insa de la inceput. Asteapta sa te perfectionezi cat de cat.

 7. 7

  Studiaza cu preponderenta genul preferat. Daca iti place rockul, cauta Han Halen, Led Zeppelin. Daca iti place metalul, cauta Metallica.

 8. 8

  Experimenteaza mai multe genuri si stiluri.

Sfaturi

 • Desi pretul nu e neaparat un indicator al calitatii, chitarile foarte ieftine iti pot face probleme. Cumpara ceva nici foarte ieftin, nici extrem de scump. Cere sfaturi si opinii avizate.
 • Exerseaza miscarile degetelor.
 • Gaseste cantece care iti plac si invata-le.
 • Ai in vedere ca a invata sa canti la chitara presupune antrenarea urechii muzicale si chiar lectii de teorie a muzicii.
 • .

Previous postCum sa faci un radio? Next postCum sa inveti sa dansezi?

Related Posts

Posteaza un comentariu


close