Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa inveti sa canti la orga? – CumFacSa.ro

Cum sa inveti sa canti la orga?

Unelte articol

Orga este unul dintre cele mai interesate si mai fascinante instrumente muzicale. Exista multe variatiuni ale acestui instrument, de la cea electronica standard la cele mai rafinate precum orga bisericeasca si orga orchestrala, cum sunt denumite. Sa inveti sa canti la un astfel de instrument poate parea dificil, dar se compenseaza din plin prin varietatea muzicala uimitoare.

Pasi

 1. 1

  Orga este un instrument provocator in a canta corect si sunt multe cai de a face acest lucru atat in repertoriul popular, cat si in cel clasic. Daca ai o tehnica buna de a cata cu care sa incepi, vei putea trece cu usurinta la multiplele pedale si claviaturi. Orga nu este instrumentul unde sa inveti notele muzicale sau sa canti la clape. Ar trebui sa dobandesti aceste cunostinte cantand la pian.

 2. 2

  Gaseste un profesor de orga. Poti incerca la scolile de muzica, licee de arta sau la biserici care au orga.

 3. 3

  Exista si carti foarte bune care te pot ajuta sa grabesti procesul de invatare. Poti cauta de asemenea si materiale video sau audio.

 4. 4

  Cumpara-ti o pereche de papuci pentru orga. Pedalele au un rol important in cantatul la orga, iar avand incaltamintea potrivita ajuta in dezvoltarea unei tehnici eficiente.

 5. 5

  Ia-ti o carte introductiva de cantat la orga. Exista foarte multe pe piata, asa ca este indicat sa intrebi un profesor sau un alt organist.

 6. 6

  Exerseaza! Aceatsa e singura cale de a invata orice instrument.

 7. 7

  Tehnica pedalelor. Orga standard are 32 de note. Unele au 30 sau chiar mai putine. Cea mai buna modalitate este sa rogi pe cineva care stie sa iti arate cum trebuie tinute picioarele. Poti cauta, de asemenea, filmule video pe internet.

Sfaturi

 • Aproape majoritatea organistilor au antrenament anterior la pian. Daca nu ai experienta, fa cativa ani de pian mai intai.
 • Cunoaste alti organisti din zona ta. E un grup relativ restras si atunci exista tendinta de a se pastra o stransa legatura. Astfel vei avea parte de sfaturi si ajutor.
 • Asculta muzica buna cantata la orga. Poti vizita si niste siteuri precum www.ohscatalog.org.
 • Lucruri de care ai nevoie: acces la o orga, o pereche de papuci pentru orga, o carte introductiva despre orga, un bun profesor de orga, experienta de cantat la clape, o coordonare buna mana-ochi.
Previous postCum sa iti faci cont pe Facebook Next postCum sa inveti sa canti la pian

Related Posts

Un comentariu

 1. […] Inainte de toate, va recomand sa cititi un articol foarte bun, scris de catre un specialist in domeniu poate fi citit aici: Cum sa canti la orga. […]

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close