Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa alegi o destinatie de calatorie – CumFacSa.ro

Cum sa alegi o destinatie de calatorie

Unelte articol

Daca iti place sa calatoresti, destinatiile interesante sunt intotdeauna tinta ta. Experienta calatoriei este diferita pentru fiecare persoana, de aceea e important sa alegi destinatia potrivita. Citeste articolul de mai jos si afla cum sa faci acest lucru.

Pasi

 1. 1

  Gandeste-te ce vrei sa faci. Daca iti place aventura si andrenalina cauta o locatie care are sporturi extreme, precum tiroliana, alpinism, skydiving. Daca iti place istoria alege locuri ca Roma, Egipt sau China. Excursiile la mare sunt in special populare pentru relaxare. Gandeste-te la locuri care au parcuri acvatice sau tematice pentru copii.

 2. 2

  Gandeste-te daca ai nevoie de viza pentru tara in care vrei sa mergi. Pentru a merge in Regatul Unit, spre exemplu, ai nevoie de o viza. In alte tari, insa nu e necesar decat sa ai pasaport, iar cetatenii europeni circula doar cu actul de identitate in spatiul Uniunii Europene.

 3. 3

  Intereseaza-te daca trebuie sa faci vreun vaccin pentru a te proteja de bolile pe care le-ai putea intalni, in special cand mergi in tari subdezvoltate.

 4. 4

  Verifica pe internet daca zona in care vrei sa mergi este sigura. Incearca sa afli mai multe informatii de la ambasada tarii tale in tara de destinatie. Daca mergi intr-o zona din tara ta, urmeaza orice reguli de conduita pentru a fi in permanenta in siguranta.

 5. 5

  Gandeste-te ce buget poti aloca acestei calatorii. Anumite zone sunt mai scumpe decat altele, in general transportul e mai scump daca destinatie e mai departe. Cauta preturile pentru transport, cazare, avion, mancare si apa precum si activitati pentru divertisment pentru a-ti face o idee generala cam cat te-ar costa excursia.

 6. 6

  Gandeste-te daca te poti descurca intr-o tara a carei limba nu o cunosti. In majoritatea zonelor poti gasi oameni care vorbesc engleza, in special in zonele turistice, altfel trebuie sa te intelegi prin semne cu oamenii. Multe tari nu folosesc alfabetul roman, deci nu te baza pe faptul ca poti cauta rapid in dictionar cuvantul. Fa-ti temele dinainte si gandeste-te daca te poti intelege cu oamenii din zona in care mergi.

 7. 7

  Gandeste-te care este cea mai buna perioada in care sa calatoresti intr-o anumita zona. Nu vrei sa mergi la ecuator in sezonul musonic, sau in perioada furtunilor si uraganelor. De multe ori, cand nu e plin sezon turistic preturile sunt mai mici si e mai putin aglomerat. Verifica care sunt festivalurile locale si sarbatorile nationale. In anumite tari, toate magazinele se inchid pentru o luna in August. Alte tari au reguli stricte pentru sarbatori religioase. E important sa stii unde mergi si daca este timpul potrivit pentru aceasta iesire.

Previous postCum sa alegi o asigurare pentru calatorie Next postCum sa alegi rasa potrivita de caine

Related Posts

Posteaza un comentariu


close