Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa calatoresti in Nepal, Tibet si Bhutan – CumFacSa.ro

Cum sa calatoresti in Nepal, Tibet si Bhutan

Unelte articol

Aceste destinatii turistice sunt de obicei vizitate impreuna, deoarece sunt apropiate si reprezinta o calatorie initiatica speciala. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum sa calatoresti si cum sa te pregatesti pentru aceasta expeditie.

Pasi

 1. 1

  Cauta o agentie de turism care organizeaza un tur al acestor regiuni. Turismul este reglementat legislativ in Tibet si Bhutan, de aceea turistii trebuie sa ajunga acolo prin intermediul unei agentii. Aceasta se va ocupa de permisele si vizele necesare calatoriei.

 2. 2

  Odata ce a fost fixata o data, cauta un zbor catre Kathmandu, in Nepal. Cel mai usor zbor cu escala este prin Delhi, in India. Planifica-ti zborul in asa fel incat sa ai cel putin doua zile in Kathmandu inainte de a pleca catre Bhutan sau Tibet. E recomandat sa mergi in Bhutan intai, apoi Nepal si in cele din urma Tibet.

 3. 3

  Ia cu tine o camera foto performanta, un ruxac, papuci potriviti pentru a merge in natura si pe munte, papuci si haine pentru toate tipurile de vreme.

 4. 4

  Daca vei zbura prin India, e posibil sa iti fie solicitata o vizita de tranzit in India daca folosesti mai mult de un aeroport indian. Asigura-te ca indeplinesti cerintele inainte de a pleca de acasa.

 5. 5

  Poti sa iti iei o viza de sedere cand ajungi in Nepal. Asigura-te ca ai cateva copii ale pasaportului si fotografii pentru formularul de cerere.

 6. 6

  Zboara catre Paro, in Bhutan si nu uita ca viza ta ar fi trebuit deja sa fie platita. Turul Bhutanului implica un pachet cu ghid, taxe de intrare, viza, toate taxele, cazare transport si toate mesele incluse.

 7. 7

  Avand in vedere a vei calatori la altitudini de peste 2000m, ia cu tine haine groase, de lana, o haina prin care vantul nu trece precum si haine care retin caldura, in functie de anotimpul in care mergi.

 8. 8

  Viza pentru tibet are nevoie nevoie de pasaportul tau in original pentru cateva zile. Asadar, cat iti este eliberata viza, mergi in Nepal pentru turul Chitwan si Pokhara. Nu ai nevoie de pasaport pentru a merge prin Nepal. Daca zbori in diferite zone din Nepal, e posibil sa iti solicite in document autentic, insa nu numaidecat pasaportul.

 9. 9

  Nu lua cu tine ghidul Lonely Planet, fotografii cu Dalai Lama si carti cu acesta in Tibet.

 10. 10

  Ia cu tine medicamente pentru rau de altitudine daca stii ca suferi de aceasta afectiune. Bea multa apa si evita alcoolul pentru cel putin cateva zile pana cand te obisnuiesti.

 11. 11

  Respecta obiceiurile locale. In jurul edificiilor religioase mergi in sensul acelor de ceasornic. Cere permisiune inainte de a fotografia sau de a filma inauntrul manastirilor. Nu folosi blitul daca calugarii se roaga in manastire. Descalta-te inainte de a intra in manastiri.

Previous postCum sa calatoresti in jurul lumii fara a pleca de acasa Next postCum sa calatoresti in siguranta in Africa de Sud

Related Posts

Un comentariu

 1. Istvan
  Noi 09, 2013

  Salut
  In luna februarie cu cativa prieteni mergem in Nepal. perioada 7 febr-3 martie.
  as dori sa vizitam si Tibetul. Este suficient daca vb acolo cu o agentie? cat costa drumul pana in Tibet din Kathmandu.

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close