Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa calatoresti in sudul Frantei – CumFacSa.ro

Cum sa calatoresti in sudul Frantei

Unelte articol

Sudul Frantei este o destinatie turistica, bine cunoscuta pentru plajele sale, pentru orasele minunate pe care le gazduieste si pentru temperaturile calde si hotelurile luxoase. Daca vrei sa vizitezi sudul Frantei, citeste articolul de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Familiarizeaza-te cu Sudul Frantei inainte de a pleca in calatorie. Uita-te la o harta pe care poti vedea orasele si obiectivele care te intereseaza. Cauta informatii online. Regiunea Provence este cunoscuta pentru campurile mari, satele mici si linistite, plaje nisipoase si localuri luxoase. Orasele precum Nice, Avignon sau Arles sunt preferate pentru strazile si magazinele cu continut istoric. Poti vizita, de asemenea, si zone precum Gorges de Verdon, cunoscute pentru canionul Frantei, unde poti face camping si poti inota. Zona Languedoc este mai putin cunoscuta de turisti, insa ofera multe posibilitati, precum: munti, plaje, orase antice, precum si ocazia de a vedea o alta cultura, cea a Cataloniei.

 2. 2

  Alege ca metoda de transport trenul, acesta fiind foarte comod si accesibil, TGV-ul circula la viteze foarte mari intre orasele mai mari ale Frantei. Iti poti cumpara biletele din gara sau de la agentii. Poti sa-ti cumperi o cartela speciala cu care poti calatori oriunde in Franta, nelimitat, in perioada prevazuta. Nu uita sa-ti valideti biletul de tren la aparatul galben inainte de a te urca in tren.

 3. 3

  Poti inchiria o masina. Astfel ai libertatea de a opri in orasele mici si de a te aventura in zonele mai putin cunoscute. Vei avea nevoie de pasaport, permis de conducere si un card de credit pentru a inchiria o masina. Cel mai rentabil este sa inchiriezi o masina pentru o saptamana, timp in care poti calatori cat doresti. Nu uita insa sa-ti iei o harta cu toate drumurile. Familiarizeaza-te cu legea franceza in ceea ce priveste regimul circulatiei pe drumurile publice.

 4. 4

  Poti sa mergi cu autobuzul dintr-un loc in altul, avantajul fiind ca acestea opresc si in orasele mai mici si in sate. Foarte putine autobuze circula duminica, de aceea trebuie sa-ti faci programul corespunzator. Anumite autobuze circula din 30 in 30 de minute si de aceea pot fi un mijloc de transport de incredere.

 5. 5

  Poti inchiria o barca pentru o experienta relaxanta in sudul Frantei. De exemplu, poti naviga pe Canal du Midi, un canal cu trei linii care merge din Toulouse pana in Marea Mediterana. Exista si alte posibilitati, precum navigarea pe raul Rhone sau pe alte canale mai mici. Poti face o scurta croaziera pe Mediterana.

 6. 6

  Iti poti inchiria o bicicleta, daca iti pasa de mediul inconjurator. Exista multe rute pentru biciclete si pentru mers pe jos. Poti intreba la birourile pentru turism si vei gasi toate oportunitatile disponibile.

 7. 7

  Planifica-ti calatoria in sudul Frantei in perioada care este cea mai favorabila din punctul de vedere al vremii si al aglomeratiei. Evita calatoriile din noiembrie pana in ianuarie cand e foarte frig. Din mai pana in septembrie temperaturile sunt ideale. In August, sudul Frantei este foarte aglomerat, de aceea iti poti planifica excursia in asa fel incat sa eviti aceasta perioada.

Previous postCum sa calatoresti in Romania Next postCum sa calatoresti prin Europa cu trenul

Related Posts

Posteaza un comentariu


close