Cum sa calatoresti prin Praga

Unelte articol

Praga este capitala Cehiei si una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Europei Centrale. Orasul este insa destul de mare, si de multe ori trebuie sa stii cum sa te descurci pentru a putea ajunge la obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum sa calatoresti prin Praga.

Pasi

 1. 1

  Tramvaiul este alegerea ideala pentru a parcurge distante scurte in zona centrului. Exista multe rute in jurul centrului, majoritatea avand statii in fata obiectivelor turistice principale. Biletele de tramvai pot fi achizitionate de la statiile de metrou sau de la kiosk-urile de ziare. Daca ai un caine in lesa, va trebui sa mergi in fata, iar daca ai bagaje cu tine in spatele tramvaiului.

 2. 2

  Autobuzele sunt preferabile pentru a te deplasa catre orasele mici din jurul capitalei Cehiei, precum si pentru a ajunge in suburbii. Biletele pot fi cumparate direct de la sofer cand urci in autobuz sau de la kiosk-urile de ziare sau statiile de metrou.

 3. 3

  Ciclismul este o varianta ecologica si rapida. Poti vedea toate cladirile si arhitectura minunata a orasului si te poti deplasa cu usurinta dintr-o partein alta a orasului. Exista magazine care inchiriaza biciclete, unele dintre acestea oferind si tururi speciale pentru turisti. Preferabil este sa te afli mereu pe pistele speciale pentru biciclisti in special pentru a evita traficul intens.

 4. 4

  Daca trebuie sa parcurgi distante mai mari, metroul este cea mai buna varianta. In Praga sunt trei linii de metrou: A- marcata cu verde, B- marcata cu galben si C- marcata cu rosu. Iti poti imprima harta liniilor si poti citi instructiunile de utilizare a metroului inainte de a te urca. Majoritatea angajatilor de la metrou nu vorbesc engleza, de aceea e bine sa stii unde trebuie sa te cobori. Biletele se achizitioneaza de la statiile de metrou sau de la standurile cu ziare si sunt valabile numai pentru o perioada limitata, intre 20 de minute si 120 de ore, costul biletului variind in functie de durata de validitate.

 5. 5

  Poti alege sa mergi pe jos daca nu vrei sa cheltui prea mult. Centrul orasului are cam 4 km in diametru, deci plimbarile nu vor fi exagerat de lungi. Exista multe obiective turistice pe care le poti vedea daca mergi pe jos. Nu uita insa sa porti papuci confortabili daca vrei sa parcurgi distante mai mari prin oras.

 6. 6

  Taxiul nu este cea mai potrivita varianta deoarece este destul de scump si nici nu este foarte rapid, datorita traficului aglomerat din zona centrului. Intra intr-un taxi numai daca lumina de deasupra este aprinsa si intreaba-l pe sofer cat te va costa calatoria inainte de a intra in masina. Preferabil este sa te intelegi asupra pretului dinainte, pentru a nu plati prea mult.

Previous postCum sa calatoresti prin Europa cu trenul Next postCum sa eviti cozile la Disneyland

Related Posts

Posteaza un comentariu


close