Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa vizitezi Taj Mahalul in India – CumFacSa.ro

Cum sa vizitezi Taj Mahalul in India

Unelte articol

Taj Mahalul este una dintre cele sapte minuni ale lumii si intre cele mai frecvente destinatii turistice pentru lumea vestica. Atat zona cat si cladirea sunt de o frumusete rara, aceasta fiind de fapt un mormant pentru sotia unuia dintre cei mai vestiti imparati indieni.

Pasi

 1. 1

  In primul rand trebuie sa mergi in Agra, un uras minunat din statul Uttar Pradesh. Agra a fost mult timp capitala Indiei, pana cand intr-un final a fost mutata la Delhi. Dominatia mongola si-a spus cuvantul in istoria si cultura orasului Agra, situat pe malurile raului Jamuna. Turul orasului culmineaza intotdeauna cu vizitatea celui mai important simbol al iubirii, Taj Mahalul.

 2. 2

  Taj Mahalul a fost construit de imparatul Shah Jahan in memoria sotiei sale decedate Mumtaz Mahal. Acesta a fost construit cu efortul a 20 000 muncitori in cursul a 20 de ani, iar arhitectul care a facut cladirea a fost Ustad Ahmad Lahauri. Cand vizitezi Taj Mahalul uita-te dupa detalii. Pe partea vestica a mormantului se gaseste o moschee construita din gresie rosie, iar un drum lung si elegant duce pana la mormantul principal . In fata cladirii se gaseste o gradina mongoleza tipica, cu patru fantani.

 3. 3

  Uita-te catre partea raului cat esti la Taj Mahal. Acesta este situat pe malul raului Jamuna, si cel mai bine este vazut in lumina lunii cand Taj Mahalul straluceste intr-un alb imaculat si intrece in frumusete orice alt monument.

 4. 4

  Poti sa iti rezervi un loc intr-un tur pentru a vizita Agra. Astfel vei avea ocazia sa vezi minunatul oras si o oportunitate de a explora variatele laturi ale citadelei. Exista multe monumente vizitate de turisti in Agra, precum Fathpur Sikri, Chini-ka-Roza, Fortul Agra, etc. Turul Taj Mahal dureaza o zi si porneste din Delhi, te duce in Agra pentru a vizita Taj Mahalul, Fatehpur Sikri si alte monumente. Poti lua un pachet special care ofera turistilor sansa de a vizita personal Agra si monumentele de acolo. Exista si alte tururi care implica vizitarea oraselor din Triunghiul de Aur.

 5. 5

  Pentru a ajunge in Agra poti folosi fie liniile aeriene, fie drumurile nationale sau trenul. Orasul poate fi vizitat in tot timpul anului, insa este foarte cald in lunile de vara si rece iarna, insa in rest vremea este chiar placuta. O calatorie in India este obligatorie pentru toti turistii care vor sa exploreze lucruri noi, deoarece este o tara a frumusetii nemaintalnite. Fiecare oras are ceva special de oferit, iar cultura, traditiile si civilizatia indiana nu pot fi comparate cu nimic din lume.

Previous postCum sa vizitezi Turnul Eiffel Next postCum sa vizitezi Tailanda

Related Posts

Posteaza un comentariu


close