Cum sa calatoresti in tarile in proces de dezvoltare

Unelte articol

Calatoriile in tari care abia se afla in procesul de dezvoltare sunt o modalitate foarte buna de a-ti deschide perspectivele si de a intelege culturile straine. Cu toate acestea, e important sa stii cum sa fii mereu in siguranta si cum sa te bucuri cat de mult de aceste excursii. Afla cum sa calatoresti intr tarile in proces de dezvoltare citind articolul de mai jos.

Pasi

 1. 1

  Afla ce imunizari trebuie sa-ti faci inainte de a merge in tarile in proces de dezvoltare. Afla de la Ministerul Sanatatii ce vaccinuri trebuie sa-ti faci si care sunt bolile care reprezinta cel mai mare pericol pentru tine si cum te poti proteja impotriva lor.

 2. 2

  E important sa te educi singur inainte de a pleca in calatorie pentru a intelege cultura si sistemul politic din tara de destinatie. Afla daca exista evenimente politice sau militare in plina desfasurare care ar putea crea instabilitate si te-ar putea pune in pericol, precum si care sunt obiceiurile locale, pentru a nu supara pe nimeni cat esti acolo.

 3. 3

  Lasa bani acasa, deoarece intotdeauna e posibil sa fii victima furtului sau sa-ti pierzi bagajele. De aceea trebuie sa calatoresti cat de usor posibil, fara multe bagaje, fara bijuterii valoroase sau alte bunuri pe care nu vrei sa le pierzi acasa. Pune-ti numai lucrurile esentiale si ia in considerare posibilitatea de a-ti face asigurare pentru a te proteja impotriva furtului.

 4. 4

  Ia-ti vizele de care ai nevoie. E important sa ai viza si pasaportul pentru a putea calatori legal in aceste tari. Fa cererea pentru viza cu cateva luni inainte de calatorie, deoarece procesul de eliberare poate dura desutul de mult. Asigura-te ca ai la tine mereu viza si pasaportul in cazul in care bagajul iti este furat sau daca il pierzi.

 5. 5

  Planifica-ti itinerariul calatoriei incepand cu momentul ajungerii in tara de destinatie si tine numele hotelului, hostelului sau a persoanei de contact la indemana mereu. Astfel vei fi o tina mai putin viabila pentru hotii de buzunare si pentru taximetristii care incearca sa te suprataxeze.

 6. 6

  Ia cu tine toate medicamentele de care ai nevoie pentru ca in tara de destinatie nu poti sti la ce medicamente ai acces. Gandeste-te sa iei medicamente impotriva diareei, a malariei si tablete pentru purificat apa disponibile la farmacie.

 7. 7

  Investeste intr-un adaptor universal. Prizele din tarile in curs de dezvoltare pot fi diferite, si in aceasta situatie nu te vei putea folosi de toate aparatele tale electronice. Pentru a-ti incarca telefonul sau camera foto cumpara-ti un adaptor universal, pe care il poti gasi la majoritatea magazinelor de electronice.

Previous postCum sa caltoresti in strainatate Next postCum sa calatoresti pana la Polul Nord

Related Posts

Posteaza un comentariu


close