Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa citesti o busola? – CumFacSa.ro

Cum sa citesti o busola?

Unelte articol

Cum sa citesti o busola?A merge intr-o plimbare, mai ales printr-un loc necunoscut necesita inainte de a porni la drum siguranta ca stii sa folosesti cum trebuie o busola si stii cum sa citesti o harta. Ai putea sa inveti sa faci asta alegand o zona cunoscuta din imprejurimi. Iata cativa pasi pe care ar trebui sa-i urmezi pentru ca busola sa indice ceea ce trebuie:

Pasi

 1. 1

  Aliniaza harta in directia spre care mergi astfel incat insemnele de pe harta sa se potriveasca cu cele pe care mergi – confrunta aceste semne cu un prieten.

 2. 2

  Verifica directia folosind repere sau o culme a imprejurimilor unica in zona.

 3. 3

  Calatoria cu o busola necesita sa mergi intr-un anumit unghi fata de nord, rotind busola pana ce sageata orientativa de sub ac arata nordul pe harta ta. Foloseste de liniile N-S (nord-sud) de pe harta ta, dar tine minte ca uneori potecile se abat de la aceste orientari, asa ca este indicat ca din cand in cand sa te reorientezi.

 4. 4

  Foloseste-te de ghidul hartii pentru a potrivi compasul spre a se adapta diferentelor dintre polul nord geographic si polul nord magnetic – uita-te pe fiecare mapa in parte pentru detalii.

 5. 5

  Ia compasul de pe harta, asigura-te ca acul arata aceeasi directie ca si sageata de orientare si mergi in aceasta directie.

Sfaturi

 • Daca mergi la intamplare, printr-un loc nou, foloseste-ti simturile si asigura-te ca mergi in directia buna
 • Fa din nou masuratorile si reorienteaza-te de fiecare data cand schimbi cursul.

 .

Previous postCum sa arati bine? Next postCum sa faci un plic?

Related Posts

Un comentariu

 1. […] Va recomandam inainte de toate sa cititi urmatorul articol: Cum se citeste o busola. […]

  Răspunde

Posteaza un comentariu


close