Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa colectezi apa din plante – CumFacSa.ro

Cum sa colectezi apa din plante

Unelte articol

Aceasta este o metoda foarte utila in cazul in care vrei sa colectezi apa de baut si nu ai la dispozitie alta sursa. Plantele transpira in mod constant vapori de apa in aer, iar acest lucru poti sa il folosesti in avantajul tau.

Pasi

 1. 1

  Pune o punga peste o creanga sau peste mai multe tulpine de la planta respectiva. Incearca sa acoperi o parte cat mai mare din suprafata crengii sau din suprafata tulpinei, pentru a se acumula cat mai multa apa in punga.
  Asigura-te ca punga nu este sparta, pentru a nu permite vaporilor de apa sa iasa afara din punga.
  Daca punga este sparta, atunci vaporii nu vor mai condensa pe peretii pungii, iar tu nu vei mai avea apa de baut.

 2. 2

  Leaga cat mai bie punga la baza plantei. Asigura-te ca legatura este cat mai etansa, pentru a nu permite vaporilor de apa sa iasa afara din punga.
  Si in acest caz, daca nu legi foarte bine punga la baza, vaporii de apa nu vor mai condensa pe interiorul pungii.

 3. 3

  Asigura-te ca o portiune din punga va fi situata mai jos decat nodul pe care l-ai facut.
  Astfel, vaporii de apa care se condenseaza pe punga se vor transforma in picaturi, care se vor aduna in acea parte de jos.

 4. 4

  Asteapta timp de cel putin 5 ore, pentru ca apoi sa mergi si sa verifici apa care s-a acumulat in punga.

 5. 5

  Repeta acesti pasi si pentru toate crengile plantei sau pentru restul de tulpini, pentru a profita la maxim de planta respectiva.

 6. 6

  Cu cat punga este mai mare, cu atat vei putea sa pui frunze mai mari in punga, sau o parte cat mai mare a tulpinei, iar acest lucru va permite sa se acumuleze o cantitate mai mare de apa in punga

Previous postCum sa cobori un deal pe schiuri Next postCum sa construiesti un adapost intr-o situatie de supravietuire

Related Posts

Posteaza un comentariu


close