Cum sa despici lemnele

Unelte articol

In acest articol poti sa gassti cateva lucruri de baza legate despre cum poti sa despici cat mai bine lemnele.

Pasi

 1. 1

  Lemnele vor trebui taiate intai cu o drujba sau cu un fierastrau electric in butuci de 40-50 de centimetri lungime.

 2. 2

  Pune apoi pe pamant un butuc mai mare, pe care vei taia restul lemnelor. Pentru a avea cat mai multa stabilitate, acest butuc nu trebuie sa fie foarte inalt si trebuie sa fie destul de gros la baza.
  De regula butucul pe care tai lemnele ar trebui sa fie mai mare in diametru decat lemnele pe care le tai.

 3. 3

  Pune primul lemn pe butucul pe care ar trebui sa il despici. Pentru a avea cat mai buna precizie este ideal sa il pui in mijlocul butucului.

 4. 4

  Inspecteaza lemnul vizual timp de cateva secunde pentru a vedea daca acesta contine sau nu noduri sau cioate.
  Daca acesta contine noduri, atunci va trebui sa le eviti, deoarece este mult mai greu sa despici un lemn daca lovesti in nod sau deasupra sa, deoarece lemnul nu va urmari linia fibrei lemnoase si se va despica mult mai greu.

 5. 5

  Atunci cand te pregatesti sa lovesti lemnul cu toporul, incearca sa nimeresti deja in crapaturile de pe lemn. Astfel, lemnul se va despica foarte usor, despicatura urmand traseul crapaturii in care lovesti.

 6. 6

  Aseaza-te intr-un loc in care sa ai cat mai mult libertate de miscare.

 7. 7

  Pentru a despica lemnul, apuca toporul cu ambele maini, ridica-l deasupra capului si pozitioneaza-l in asa maniera incat acesta sa cada exact pe mijlocul lemnului, sau pe crapatura.
  Nu trebuie sa te fortezi prea tare pentru a despica un lemn. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi forta gravitationala sa actioneze asupra lamei toporului.

 8. 8

  Continua sa despici butucii pana cand obtii mai multi butuci mai mici, cu diametrele de cel mult 15 centimetri. Astfel iti va fi mult mai usor sa ii introduci pe gura sobei sau a centralei.

 9. 9

  Daca nu ai precizie foarte buna, atunci nu trebuie sa fii dezamagit de felul cum despici lemnele. Asa este la inceput. Pe masura ce despici din ce in ce mai multe lemne, vei dobandi atat forta cat si precizie.

Previous postCum sa despici lemnele cu cioate Next postCum sa devii un jucator profesionist de tenis

Related Posts

Posteaza un comentariu


close