Cum sa faci cafea buna in camera de hotel

Unelte articol

De cele mai multe ori turistii prefera sa-si inceapa ziua cu o cana buna de cafea pentru a-si asigura energia necesara si pentru a se putea concentra in prima parte a zilei, care e dominata de sentimentul de somnolenta si dorinta de a se intoarce in pat. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum sa faci cafea buna in camera de hotel.

Pasi

  1. 1

    Intelege de ce cafetierele nu sunt cea mai buna optiune si cum trebuie utilizat corect mecanismul acestora. Anumite cafetiere nu au destula putere in elementul pentru incalzire, si nu pot ajunge la temperatura ideala a apei pentru fierberea cafelei, care e de 90-96 grade Celsius. O alta problema este durata prea lunga de facere, care va ruina gustul cafelei, atribuindu-i arome prea puternice sau facand cafeaua prea amara. Procesul ar trebui sa dureze maximum 6 minute.

  2. 2

    In primul rand ar trebui sa treci un rand de apa prin cafetiera inaintea de a o folosi pentru a face cafeaua. In acest mod vei incalzi masina, care va ajuta cafetiera sa aduca apa la temperatura ideala. Odata ce acest proces este complet, pune apa fierbinte din carafa imediat inapoi in cafetiera si pune-o din nou la facut imediat, de aceasta data adaugand si cafea in sita.

  3. 3

    Adauga un varf de cutit de sare. Daca adaugi putina sare in cafea in timp ce aceasta este in procesul de fierbere vei obtine o cafea mai putin amara si vei scoate in evidenta aromele naturale ale cafelei. Unii oameni adauga sarea dupa ce cafeaua a fost fiarta. Daca esti sceptic sau ingrijorat ca vei face o cafea sarata, urmeaza ceilalti pasi si adauga sarea numai daca ti se pare ca ceva nu e in regula in cafea. Pune putina sare, gusta, si apoi vezi daca e necesar sa mai adaugi. Cu siguranta va trece o perioada de experimentare pana cand vei afla exact cata sare trebuie sa pui in cafea, iar procesul va fi influentat si de tipul de cafea si de cafetiera.

  4. 4

    Incearca sa te cronometrezi si dupa 6 minute sa iei carafa de pe plita si sa servesti cafea imediat. Pune o cana pe plita pentru ca restul de cafea sa nu curga peste plita. Cafeaua care se mai face dupa cele 6 minute nu merita bauta, fiind amara si in principal facuta din resturi. Chiar daca nu vei obtine la fel de multa cafea, macar cea obtinuta este de calitate buna, si intotdeuana poti sa reiei procesul pentru a obtine mai multa cafea. O alta optiune este sa pui jumatate din cantitatea de apa care trebuie fiarta, pentru a obtine cafeaua mai repede inainte de a deveni amara.

  5. 5

    Bea cafeaua imediat. Nu lasa cafeaua facuta in carafa pe plita. Pune-o intr-o cana imediat dupa ce ai facut-o si incepe sa bei inainte ca aceasta sa aiba gust de scrum.

Previous postCum sa explorezi un oras nou Next postCum sa gatesti intr-o camera de hotel

Related Posts

Un comentariu

  1. Flori Zanfir
    Mar 17, 2013

    Flori Zanfir

    interesantttt merci

    Răspunde

Posteaza un comentariu


close