Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci focul pe o vreme ploioasa – CumFacSa.ro

Cum sa faci focul pe o vreme ploioasa

Unelte articol

Ploaia poate sa fie una dintre cele mai dificile conditii in care puteti sa faceti focul. Iata cateva sfaturi care sigur va vor fi de ajutor atunci cand veti dori sa faceti focul in conditii ploioase.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa aveti la dumneavoastra toate lucrurile necesare pornirii unui foc : hartie, vata sau niste ziare, o sticluta cu alcool sanitar, gaz, benzina sau motorina pe care sa o turnati peste hartie, crengute uscate si lemne mai mari, care sa fie cat mai uscate.
  De asemenea, veti avea nevoie de chibrituri uscate, smirghel de care sa aprindeti chibriturile sau o bricheta.

 2. 2

  Daca vreti ca focul sa tina cat mai mult timp, atunci fie va trebui sa construiti un adapost pentru foc, fie va trebui sa cautati un loc cat mai ferit de ploaie si umezeala in care sa puteti face focul.

 3. 3

  Puteti chiar sa sapati o groapa intr-o zona in care pamantul este destul de uscat.

 4. 4

  Puteti sa faceti focul sub un copac cu crengile si frunzele dese, sau chiar sub o stanca.
  Important este ca focul sa fie ferit de ploaie si sa fie facut intr-o zona nepericuloasa (pentru a avea grija atat de natura cat si de sanatatea dumneavoastra).

 5. 5

  Atunci cand vreti sa porniti focul, nu fiti zgarcit cu hartia sau vata si nici cu combustibilul. Puneti cat mai multa hartie, turnati chiar tot combustibilul pe care il aveti la dispozitie pentru foc (aveti grija totusi sa nu turnati prea mult, deoarece focul va poate izbucni in fata), si apoi puneti crengutele.
  Odata ce focul s-a aprins si crengutele au inceput sa ia foc, puteti apoi sa puneti pe rand cate un lemn mai mare, mai gros. Daca veti pune toate lemnele deodata, atunci veti sufoca focul si acesta se va stinge.

 6. 6

  Chiar daca afara ploua, cel mai bine este sa aveti si dumneavoastra la indemana cateva sticle pline cu apa pentru a putea sa turnati peste foc in cazul in care acesta va scapa de sub control.

Previous postCum sa faci flotari in maini Next postCum sa faci iasca ce va arde incet

Related Posts

Posteaza un comentariu


close