Cum sa faci iasca pentru a aprinde focul

Unelte articol

Iata cateva modalitati prin care puteti sa gasiti sau sa faceti iasca pentru a aprinde focul.

Pasi

 1. 1

  Pentru inceput va trebui sa identificati materialele de care aveti nevoie pentru a face iasca. Aceste materiale trebuie sa fie uscate si foarte usor inflamabile.

 2. 2

  Poti sa cauti papura. Aceasta se poate gasi langa mlastini si in locuri cu foarte mult mal sau umezeala.

 3. 3

  Daca ai la indemana, poti sa rulezi cateva coli de hartie sau de ziar, sa le pui sub niste crengute si sa le dai foc. Acestea vor arde excelent si vor ajuta la aprinderea focului.

 4. 4

  Cauta in jurul tau si profita de imprejurimi. Daca esti pe o campie sau in padure, atunci poti sa gasesti o multime de materiale cu care sa poti aprinde focul : iarba uscata, frunze uscate, crengute foarte subtiri, ace de pin sau crengi de brad.

 5. 5

  Rupe in bucati sau sifoneaza foile pentru ca flacarile sa fie cat mai mari la inceput, pentru a putea sa aprinda crengile mai mari.

 6. 6

  Incearca sa mentii iasca cat mai uscata, daca vrei sa o folosesti pe viitor. Pune-o in pungi inchise ermetic, pentru a impiedica apa sau umezeala sa intre la iasca.

 7. 7

  Daca nu gasesti astfel de materiale de care sa te ajuti pentru a aprinde focul, atunci poti foarte bine sa torni putin spirt, alcool, benzina sau motorina pe lemne si sa le dai foc. Astfel, iti garantam ca acestea se vor aprinde in foarte scurt timp.
  Ai totusi mare grija atunci cand umbli cu combustibil foarte usor inflamabil, deoarece focul poate sa iti scape foarte usor de sub control.

 8. 8

  Intotdeauna sa faci focul in spatii special amenajate pentru acest lucru. Astfel poti sa eviti sa incendiezi acel loc in care faci focul.

Previous postCum sa faci iasca ce va arde incet Next postCum sa faci incalzire pentru antrenamentul de gimnastica

Related Posts

Posteaza un comentariu


close