Warning: include(/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59

Warning: include(): Failed opening '/home/cumfacsa/public_html/wp-content/plugins/sharebar/user.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/cumfacsa/public_html/wp-config.php on line 59
Cum sa faci o bricheta din carbune – CumFacSa.ro

Cum sa faci o bricheta din carbune

Unelte articol

Iata o modalitate cu ajutorul careia poti sa faci brichete din bucati de carbune. Acestea iti vor fi de mare folos atunci cand nu vei avea la indemana iasca cu care sa aprinzi focul.

Pasi

 1. 1

  Ia cateva bucati mare de carbune, fie de la un foc care s-a stins, fie dintr-o punga cu carbuni. Bucatile ar trebui sa fie cat mai mari, pentru a absorbi cat mai mult lichid si pentru a arde cat mai mult timp.

 2. 2

  Umple un vas pe 2/3 cu astfel de carbuni.

 3. 3

  Toarna peste carbuni un lichid cu aprins focul. Poti sa torni fie benzina, motorina, gaz sau ulei. Acopera vasul cu un capac sau cu o bucata de plastic, pentru a mentine vaporii inauntru.

 4. 4

  Lasa bucatile de carbune sa se inmoaie in lichid cel putin o ora pana sa le scoti.

 5. 5

  Depoziteaza fiecare bucata de carbune in parte in cate o punga care sa fie apoi inchisa sau sigilata foarte bine.

 6. 6

  Atunci cand vrei sa aprinzi un foc, in functie de conditii (dimensiunea si grosimea lemnelor, umezeala, temperatura de afara), pune sub lemne cate bucati de carbune consideri ca ar fi necesare pentru a aprinde focul cat mai usor si cat mai repede.

 7. 7

  Ai foarte mare grija cum manevrezi acele bucati de carbune imbibat in lichid inflamabil.
  De asemenea, ai foarte mare grija unde le depozitezi, deoarece acestea pot sa ia foc daca sunt tinute la caldura sau la soare.

Previous postCum sa faci o bricheta de aprins focul Next postCum sa faci o drumetie prin ploaie

Related Posts

Posteaza un comentariu


close