Cum sa iti faci imunizarile pentru calatorie

Unelte articol

Calatoriile pot fi experiente extraordinare in care ai ocazia sa te bucuri de o cultura noua si de oameni noi. Cu toate acestea, cand mergi in anumite zone de pe glob, e important sa te protejezi impotriva afectiunilor care sunt usor transmisibile si periculoase din zona respectiva. Citeste articolul de mai jos si afla cum sa iti faci imunizarile necesare pentru calatorie.

Pasi

 1. 1

  In primul rand gandeste-te unde vrei sa mergi si afla care sunt imunizarile necesare pentru a merge in acea zona. Poti afla acest lucru pe internet sau de la spitale, precum si de la agentiile de turism.

 2. 2

  Poti cauta informatiile necesare si pe websiteul guvernului tarii in care urmeaza sa pleci.

 3. 3

  Nu uita sa verifici toate tarile in care mergi si toate regiunile, in special daca excursia ta se va desfasura pe mai multe continente. Anumite imunizari sunt cerute doar intr-o zona, iar altele pentru o alta arie geografica.

 4. 4

  Asigura-te ca ai facute imunizarile obisnuite, pe care trebuie sa le faca toata lumea chiar si la tine in tara.

 5. 5

  Contacteaza o clinica pentru medicina calatoriilor. Aceste clinici iti vor pune la dispozitie vaccinurile precum si orice alte medicamente de care vei avea nevoie precum cele impotriva malariei. De exemplu, daca vei calatori in Africa sau America de Sud, va trebui sa-ti faci vaccin impotriva febrei galbene, afectiune pentru care trebuie sa existe centre specializate de imunizare. Vei primi si un act care sa ateste imunizarea.

 6. 6

  Fa-ti programare cu 4-6 saptamani inainte de calatorie, deoarece e important ca imunizarile sa isi faca efectul pentru ca tu sa fii protejat in totalitate.

 7. 7

  Daca vei calatori peste mai putin de 4 saptamani, mergi la o clinica si cere sfatul acestora. Vei primi si alte forme de protectie decat imunizarile daca acestea nu isi pot face efectul in perioada de pana la calatorie.

 8. 8

  Vorbeste cu medicul de familie inainte de a-ti face vaccinurile daca esti insarcinata, daca alaptezi sau daca ai alte afectiuni precum un sistem imunitar slabit. Doctorul tau poate lucra impreuna cu un specialist in calatorii pentru a-ti oferi cea mai buna metoda de protectie impotriva afectiunilor de care trebuie sa te protejezi.

Previous postCum sa iti faci casa si gradina sigure pentru un caine Next postCum sa iti faci pisica fericita

Related Posts

Posteaza un comentariu


close