Cum sa mergi cu ruxacul in Australia

Unelte articol

Australia este un taram exotic si aspru, in care natura i-a obisnuit pe oameni cu dificultatile si in care te poti reintoarce la radacinile civilizatiei umane. Daca vrei sa mergi doar cu ruxacul in Australia, iata ce trebuie sa stii:

Pasi

 1. 1

  Ai in primul rand grija de siguranta ta. In Australia trebuie sa ai grija la anumite lucruri, precum: autostopul este ilegal si au existat cazuri in care turistii nu s-au mai intors niciodata odata ce s-au urcat intr-o masina si anumite omucideri au avut loc. Intreaba localnicii cat este de sigur sa iesi noaptea afara: anumite zone sunt periculoase din cauza oamenilor beti, asadar evita locurile cu multe cluburi si baruri.

 2. 2

  Nu uita sa te feresti de animalele periculoase din Australia. Exista serpi veninosi, paianjeni, crocodili, meduze otravitoare, scorpioni, rechini, etc. Chiar si animalele care par simpatice pot deveni agresive precum ursii koala sau cangurii.

 3. 3

  Condu cu grij si ai grija la animalele care pot intra pe drum. Daca lovesti un cangur te poti accidenta grav, iar de cele mai multe ori acestia intra pe drumurile publice noaptea. Fii concentrat la drum si fii atent la avertizarile semnelor de circulatie. Nu consuma bauturi alcoolice cand conduci. Exista multe filtre de politie care verifica starea de ebrietate.

 4. 4

  Fii pregatit pentru o calatorie lunga, deoarece aceasta tara este imensa. Daca vrei sa mergi numai cu ruxacul e mai usor sa faci acest lucru pe coasta decat in interiorul continentului. Majoritatea australienilor raman pe coasta de cele mai multe ori, iar aici orasele si infrastructura sunt la standarde moderne. Australia nu are un sistem de cai ferate extraordinar, dar intre orasele mari exista servicii rezonabile. Gandeste-te dinainte unde vrei sa ajungi si cum vei face acest lucru – anumite rute sunt preferabile, precum The Ghan, o ruta faimoasa pe care trebuie sa mergi.

 5. 5

  Autobuzele in Australia circula des, sunt de incredere si costa putin. E posibil sa mergi 20 de ore dintr-un loc in altul, iar calatoria sa devina anevoioasa, de aceea e preferabil sa te uiti la film si sa cobori din masina ori de cate ori soferul face pauza. Ca alternativa poti inchiria o masina. Astfel iti vei putea pune ghiozdanul greu in portbagaj si daca ai un grup cu care sa calatoresti puteti merge la hosteluri pentru tineri impreuna.

 6. 6

  Nu uita de soarele australian. Intotdeauna poarta palarie, preferabil haine cu maneci lungi si pantaloni lungi daca vei calatori prin soare mai mult timp si nu uita de crema de protectie. Evita sa stai la soare pentru a te bronza prea multe ore la rand. Intre orele 11 si 3 amiaza nu sta in soare direct decat daca esti bine acoperit.

 7. 7

  Australia este un loc al frumusetii nemaintalnite. Vegetatia, fauna si peisajele sunt unice si de aceea trebuie respectate. Mergi doar pe potecile si traseele indicate, nu rupe flori din natura si nu muta animalele din habitatul lor natural. Nu arunca gunoaie pe jos! Fa multe fotografii si nu uita ca e aproape imposibil sa vezi toate lucrurile interesante de pe acest continent minunat deodata.

 8. 8

  Cand esti in natura nu uita sa tii cont de pericolele de pe continentul Australian. Evita animalele periculoase. Poarta ghete, nu sandale, si preferabil pantaloni lungi. Daca esti atacat de un sarpe, atunci pantalonii si ghetele iti vor oferi protectie. Preferabil e sa te uiti mereu pe jos inainte pentru a nu calca sau agresa vreun sarpe care se incalzeste la soare.

 9. 9

  Foloseste spray impotriva insectelor. Acestea pot fi enervante si iti pot strica toata dispozitia.

 10. 10

  Nu uita sa te hidratezi constant. E foarte usor sa mori in Australia daca te ratacesti in desert deoarece sursele de apa sunt putine. Intotdeauna ia cu tine apa, indiferent cat de placut ti se pare a fi afara sau cat de grea ti se pare apa.

 11. 11

  Intotdeauna ia cu tine o harta si anunta pe cineva despre ce ai de gand sa faci si unde urmeaza sa mergi. Ia-ti cu tine haine mai groase daca mergi in muntii Australiei deoarece poate fi frig si poti intampina furtuni. Daca incepe sa ploua nu sta in zone care aparent sunt uscate, in albii de rauri sau in canioane, deoarece acestea pot fi inundate foarte repede. Niciodata sa nu iti pui cortul intr-un canion sau in astfel de locuri periculoase.

Previous postCum sa mergi cu bicicleta prin ploaie Next postCum sa mergi pe bicicleta timp de o ora

Related Posts

Posteaza un comentariu


close